FTSO İnşaat Malzemeleri Grubu online toplandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 5 Nolu İnşaat Malzemeleri Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak inşaat sektörünün sorunlarını konuştu. Sektör temsilcileri, yapı denetimde ilde oluşturulan 'havuz' siteminin sorunlara neden olduğunu belirterek, havuzların ilçelerde tekrar düzenlenmesi gerektiğini söyledi. FTSO öncülüğünde Seydikemer'in Çobanisa Mahallesi'nde yapılacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) projesinde son duruma ilişkin bilgi talebinde bulunan üyeler, nüfus yoğunluğu giderek artan Seki Mahallesi'nde ise yatırıma ihtiyaç duyulduğunu belirtti.   

  • 572
FTSO İnşaat Malzemeleri Grubu online toplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya 15 meslek grubu üyesi katıldı. Üyelerin tek tek söz aldığı toplantıda, inşaat sektöründe yaşanan sorunlar masaya yatırıldı. Yapı denetimde ‘havuz’ sisteminden kaynaklanan sorunları gündeme getiren sektör temsilcileri, ilde oluşturulan havuzların ilçe bazında yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Yapı denetimden kaynaklı zaman kayıplarının sektörü olumsuz etkilediğini belirten üyeler, sorunun ortadan kaldırılması için girişimler yapılması görüşünde birleşti. Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde yapılacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) projesinde son duruma ilişkin bilgi talebinde bulunan üyeler, nüfus yoğunluğu giderek artan Seki Mahallesi’nde ise yatırıma ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. 

Başkan Çıralı, “Seydikemer TDİOSB’ye 180 yatırımcı başvurdu’

Talep, öneri ve şikâyetlerin tek tek not alındığını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, toplantı sonrası ortaya çıkan raporların ilgili kurumlara iletileceğini söyledi. Seydikemer TDİOSB projesinin Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nde, Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç başkanlığında toplanan proje inceleme ve onay komisyonu tarafından oy birliği ile onaylandığını anlatan Başkan Çıralı, bakanlık onayının kısa sürede tamamlanmasını beklediklerini kaydetti. Bölgede yol yapım çalışmalarının şimdiden başladığını anlatan Başkan Çıralı, yolun 2 kilometrelik kısmının da tamamlandığını aktardı. FTSO öncülüğünde 1200 dönüm alan üzerine yapılacak Seydikemer TDİOSB için 180 kişinin yatırımcı olarak başvuru yaptığını vurgulayan Başkan Çıralı, projenin tamamlanmasının ardından 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanacağını dile getirdi. 

Belcekız Plajı’nın işletmesinin alınması, zincir market sayısının kısıtlanması, Fethiye şehir merkezindeki otopark sorununun çözümü gibi konularda sürekli girişimler yaptıklarını sözlerine ekleyen Başkan Çıralı, “Bu süreçlerde üyelerimizin desteğine ihtiyacımız var. Sözlü olarak yapacağınız lobi faaliyetleri bile tüm bu sorunların çözümünde elimizi güçlendiriyor. Pandeminin bitimiyle birlikte daha fazla yüz yüze bir araya gelip, bölgemizin ticari ve ekonomik faaliyetlerini arttırmak için hep birlikte çalışacağız.” dedi.    
 


 

FTSO İnşaat Malzemeleri Grubu online toplandı
FTSO İnşaat Malzemeleri Grubu online toplandı

Bakmadan Geçme