Fethiye'den ABD'ye kırmızı alabalık ihracatı

Fethiye'den ABD'ye dondurulmuş fileto alabalık ihracatı başladı. Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğünün işlemlerini gerçekleştirdiği 25 tonluk fileto alabalık sevkiyatı yapıldı. Yıl sonuna kadar 800 ton dondurulmuş fileto alabalık ihracatının yapılacağı öğrenildi. İhracatı gerçekleştiren Doğan See Food sahibi Velit Doğan, 'Almanya, Hollanda, Fransa, İngiltere, Japonya, Çin ve İsrail'den sonra ABD'ye de dondurulmuş fileto alabalık sevkiyatı başlattık. Ülkemize döviz kazandırmaktan mutluyuz' dedi.

  • 1934
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Fethiye'den ABD'ye kırmızı alabalık ihracatı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD’ye Fethiye’den dondurulmuş fileto alabalık ihracatı başlatıldı. 2 parti halinde 25 ton ihracat yapılırken, yılsonuna kadar 800 ton dondurulmuş fileto alabalık ihracatı gerçekleştirileceği bildirildi. Fethiye’nin Yanıklar Mahallesinde Doğan See Food sahibi Velit Doğan’ın şirketi tarafından hazırlanan dondurulmuş fileto alabalıklar tırlarla gönderilmeye başlandı. Deniz yolu ile 20 günde ABD’ye ulaştırıldığı öğrenilen kırmızı renkli dondurulmuş fileto alabalıkların daha önce de Almanya, Hollanda, Fransa, İngiltere, Japonya, Çin ve İsrail’e gönderildiği öğrenildi. Yaklaşık 40 kişi ile çevreden temin ettiği alabalıkların üretimini yapan Velit Doğan, yem katkı maddeleri ile balıkları renklendiriyor. Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından alabalık yetiştiren İşletmeler düzenli olarak, Haccep kuralları kapsamında denetlenirken, Ulusal Kalıntı İzleme Programı çerçevesinde düzenli olarak, numuneler alınıp laboratuvarlara gönderilip, analiz sonuçları olumlu çıkınca ihracatına izin veriliyor. 25 ton alabalık gerekli laboratuvar analizlerinin ardından ABD’ye gönderilirken, yılsonuna kadar 800 ton dondurulmuş fileto alabalık ihracatının yapılacağı bildirildi. Doğan See Food sahibi Velit Doğan yaptığı açıklamada, “2016 yılında Yanıklar Mahallesinde balık işletme tesisini kurduk. Gerekli belgelerimizi aldık ve Avrupa’ya ihracata başladık. Başlıca Almanya, Hollanda, Fransa ve İngiltere gibi başlıca ülkelere mal yapmaya başladık. Fason yatırımlarda yapıyoruz. Japonya, Çin ve İsrail gibi ülkelere de mal gönderdik. 2021 yılının başında Amerika ile yaklaşık 800 tonluk bir ihracat anlaşması yaptık. İlk 2 partiyi de gönderdik. Almanya’da iş yaptığımız bir firma aracılığı ile Amerika ile iş yapmaya başladık. İlgili sertifikalarımızı da aldık. ABD’ye ilk sevkiyatımız 16 ton olarak başladı. Devamında ise 18 ton gönderim yaptık. Artık düzenli şekilde 22 ton ayarında sürekli gönderim yapacağız” dedi.
İŞÇİ SAYISINI ARTTIRDI
Doğan, “İşletmemizde yaklaşık 40 personelimiz var. Amerika siparişleri öncesi 25 kişiydik. ABD ile iş yapmaya başlayınca işçi sayımızı 40’a çıkardık. Alabalıkları kendimiz üretmiyoruz. Fethiye ve Seydikemer’den aldığımız balıkların işlemesini yapıyoruz. Yem katkı maddeleri ile balıklarımızı renklendiriyoruz. Balıklarımız daha lezzetli ve omega 3 bakımından daha zengin oluyor.  Siparişlere göre özel üretim yapıyoruz. İç piyasa için bazı büyük zincir marketler ile anlaşma yaptık. Her yerde alabalık var ama kırmızı alabalık yok. İç piyasaya göre ihracatımız daha yüksek. Ülkemize döviz kazandırdığımız içinde gurur içindeyiz. Çalış bölgesinde de Doğan balıkçılık adı altında işletmemizi kurduk. Hem satış hem de restoran hizmeti veriyoruz” diye konuştu.


 

Fethiye'den ABD'ye kırmızı alabalık ihracatı
Fethiye'den ABD'ye kırmızı alabalık ihracatı
Fethiye'den ABD'ye kırmızı alabalık ihracatı
Fethiye'den ABD'ye kırmızı alabalık ihracatı
Fethiye'den ABD'ye kırmızı alabalık ihracatı
Fethiye'den ABD'ye kırmızı alabalık ihracatı

Bakmadan Geçme