Ftso Başkanı Çıralı, Paspatura Ring Seferi İstedi

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığında Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan trafikte sürücü, yolcu ve yaya olarak yer alan insan unsurunun yaptığı kural ihlalleri ve bunların neden olduğu trafik kazalarının önlenmesine yönelik toplantıda bir talepte bulunan FTSO başkanı Osman Çıralı Ölüdeniz dolmuşlarının Palmiye kavşağından çarşı caddesinden dolaşarak ring seferi yapması gerektiğini söyledi.

  • 3162
Ftso Başkanı Çıralı, Paspatura Ring Seferi İstedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle Paspatur çarşısının turizm sezonunda canlandırılması için FTSO üyelerinin bu konuda devamlı taleplerinin bulunduğunu hatırlatan FTSO başkanı Osman Çıralı turizmde Thomas Cook iflası ardından Çin’deki korono virüsü turizmde ivmeyi düşürecek gözüküyor. Fethiye’de Paspatur çarşısının canlanması için Ölüdeniz dolmuşlarının ring seferi uygulamaya konulmalı dedi. Üyelerinin otopark fiyatlarının yüksekliği ve otopark sıkıntısı yaşadıklarını da ifade eden Çıralı “Birkaç üyemiz ellerinde 5-10 bin TL’yi bulan otopark fişleri ile geldiler. Bu fahiş fiyatlar düzeltilmelidir. Kaynağı araştırılmalıdır. Ayrıca bankaların görevlileri sabah erkenden araçlarını koyup akşama kadar aynı yerde bırakıyor. Öncelikle Kandönmezler kavşağında Ölüdeniz dolmuşları için indi- bindi yapılacak. Durak düzenlemesi gerçekleşirse sıkıntı çözümlenebilir” dedi. 
Çıralı “Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile Muğla Büyükşehir’e gidecektik fakat hala gerçekleştiremedik. Palmiye sokağı geçilerek Kandönmezler kavşağında otopark kaldırılırsa minibüsler oradan rahat yolcu indirip bindirebilir. Çarşının hareketlenmesi açısından bu çok önemli. Biliyorsunuz Çin’deki virüs ve Thomas Cook’un batmasının turizme büyük etkisi oldu. Turizm sezonunun bu sene için geçen seneden daha iyi olacağı düşünülmüyor. Ama biz olmasını temenni ediyoruz. Özellikle Paspatur çarşısına Ölüdeniz minibüslerinin büyük katkısı olacaktır” dedi. 
Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, Ölüdeniz minibüslerinin oraya kadar girmesindense Karagözler hattının Ölüdeniz ile birleşmesi olursa daha iyi olabilir önerisinde bulunurken Fethiye Ulaşım Koordinatörü Selami Yüksekli ise bu konunun daha önce ulaşım dairesine geldiğini konunun görüşüldüğünü nasıl sonuçlandığını bilmediğini yeniden bir müracaatın yapılıp sezon başlamadan sonuç alınabileceğini ifade etti. Fethiye Şoförler Odası Başkanı Şaban Taşar taksiciler ve minibüsçüler açısından bir olumsuzluk yok. Önemli olan Fethiye trafiğinin düzeni bozulmadan toplu taşıma seferlerinin rahat yapılmasının sağlanması gerekir” dedi.
Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’de, Fethiye Belediye başkanı Alim Karaca ile Fethiye’ye yeni otopark yapımı ve belli bölgelerde raylı sisteme geçilmesi için proje üretilmesi gibi projeler üzerinde durduklarını Ölüdeniz dolmuşları için verilecek ring seferini ardından çalış dolmuşlarının da isteyebileceğini ifade ederek trafiği rahatlatacak ve Paspatur çarşısını canlandıracak bu talep için hep birlikte çalışma yapalım” dedi. 
 

Ftso Başkanı Çıralı, Paspatura Ring Seferi İstedi
Ftso Başkanı Çıralı, Paspatura Ring Seferi İstedi
Ftso Başkanı Çıralı, Paspatura Ring Seferi İstedi

Bakmadan Geçme