Fethiyeli Sanatçı Günday 77 yaşında vefat etti

Fethiyeli Türk Halk Müziği sanatçısı Ahmet Günday 77 yaşında vefat etti. Yıllarca Fethiye ve Ege yöresi türküleri seslendiren Bağlama Sanatçısı Ahmet Günday, karaciğer rahatsızlığı sonucu İzmir'de vefat etti. TRT repertuarlarına giren pek çok eseri bulunan Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı'nda öğretim üyeliği de yapan evli 2 çocuk babası Ahmet Günday, 12 Mart Cuma günü Günlükbaşı Civcili Ahmet Ağa Meydanı'nda yapılacak cenaze töreninin ardından Foça Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 

  • 4736
Fethiyeli Sanatçı Günday 77 yaşında vefat etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin tanıtımına hemen her zaman destek veren THM Sanatçısı Ahmet Günday İzmir’de 77 yaşında vefat etti. Fethiye yöresi türküleri seslendiren pek çok türkünün TRT repertuarlarına girmesini sağlayan Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı’nda öğretim üyeliği görevinde de bulunan Fethiyeli Sanatçı Ahmet Günday bir süredir tedavi gördüğü karaciğer rahatsızlığına yenik düştü. Evli ve Ezgi ile Aydost isimli iki çocuğu bulunan Ahmet Günday’ın cenazesi 12 Mart Cuma günü Fethiye’de düzenlenecek törenle Foça Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Saat 12:00’da Günlükbaşı Civcivli Ahmet Ağa Meydanı’nda pandemi tedbirleri altında yapılacak cenaze töreninin ardından Günday’ın cenazesi Foça Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verilecek. 
AHMET GÜNDAY FETHİYE AŞIĞIYDI
Fethiye aşığı olan Ahmet Günday, 1944'de Fethiye ilçesi Günlükbaşı'nda doğdu. Buca Eğitim Fakültesi Müzik Bölümünü bitirdi. İlkokul öğretmenliğinin yanı sıra Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarında Öğretim Üyeliği yaptı.
TRT repertuvarlarına giren birçok yöre eserinin derleyici ve kaynak kişisidir. Kaset ve plaklarının yanı sıra, "Bağlama Metodu", "Türküler ve Öyküleri" ve "Dünden Bugüne Fethiye" adlı yazılı eserleri vardır.
 

Bakmadan Geçme