Fethiye'de yeni uygulama memnuniyetle karşılandı 

Muğla İl Pandemi Kurulu korona virüsü önlemleri kapsamında aldığı yeni karar neticesinde motosiklete iki kişi binmesini yasakladı. Fethiye'de yeni uygulama memnuniyetle karşılanırken, ilçe genelindeki motosiklet kullanıcılarının alınan karara hemen uyum sağladığı gözlendi. 

  • 2808

Dünyayı ve ülkemizi etkileyen korona virüsü salgınının önlenmesi kapsamında Muğla İl Pandemi Kurulu, motosikletlere iki kişi binmesini yasakladı. Fethiye’de bulunan motosiklet kullanıcıları alınan bu karara çabuk uyum sağladı. İnsan ve toplum sağlığı açısından alınan bu kararı doğru bulduklarını dile getiren vatandaşlar, salgının önlemesi adına alınan kararlara ve tedbirlere uyulmasını istediler. 

Konu hakkında görüşlerini aktaran Murat Kölemen, “İl Pandemi Kurulu korona virüsünün önlenmesi adına doğru bir karar aldı. Ben de destekliyorum. Alınan bu karardan dolayı memnunum. Bence de motosiklete bir kişi binmeli. Yaşadığımız sürecin sonuçlanıncaya kadar da bu böyle devam etmeli. Arabalarda da sosyal mesafe korunmalı ve 4 kişi binmemeli. Motosiklet kullanıcılarına benim tavsiyem kurallara uyalım. Bu sıkıntıdan kurtulmanın tek yolu budur” dedi. 

Ayten Aktepe açıklamasında, “Alınan bu karar bence mantıklı. İnsan ve toplum sağlığı açısından olması gereken budur. Toplu taşıma konusunda da önemli kararlar alındı. Motosiklet kullanıcıları mutlaka kasklarını takmalı ve araçlarına iki kişi binmemeli” ifadelerini kullandı. 

  
 

Yorumlar 1
Mustafa Kemal ORAN 08 Nisan 2020 21:41

Saçmalık o zaman arabalarada 1 öne ,1 arkaya olmak üzere 2 kişi binsin.Ben eşimle biniyorum,24 saat beraberim zaten ne yasak getireceklerini şaşırdılar.Benim motorumun kapasitesinde 2 kişi yazıyor.

Bakmadan Geçme