Fethiye'de Rekolte Düşünce Bal Fiyatı Arttı

TÜRKİYE'de çam balı üretiminin büyük bir bölümünün karşılandığı Fethiye'de bal rekoltesinin bu yıl oldukça düştüğü belirtildi. Fethiye Arıcılar Kalkınma Kooperatifi başkanı Hüseyin Korkmaz 'Fethiye'de bu yıl çam balı rekoltesi iyice düştü. Bal fiyatlarında artış oldu. Özellikle arıcılar rekolte düşmesinden dolayı üzüntülü' ifadelerini kullandı. 

  • 5391
Fethiye'de Rekolte Düşünce Bal Fiyatı Arttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de çam balı üretiminin yüzde 50’sine yakın üretimin yapıldığı Fethiye bölgesinde çam balı rekoltesi oldukça düştü. Fethiye Arıcılar Kalkınma Kooperatifi üyeleri rekoltenin düşüklüğünden dolayı büyük bir üzüntü yaşıyor. Rekolte düşünce fiyatların arttığı ifade edilirken Fethiye Arıcılar Kalkınma Kooperatifi başkanı Hüseyin Korkmaz bal fiyatlarının 35-40 TL’den satılmaya başladığını söyledi. 
Hüseyin Korkmaz ‘Bu sene rekolte çok düşük. Yüzde 25 bile olmadı. Nedeni doğadan kaynaklanıyor olabilir. Arıcı çama erken gidiyor. Böceği herhalde arılar rahatsız ettiği için böcekler telef oluyor. Arıcılar çok acele ediyor. Ağustos’un en azından 20’sinden önce çama gidilmemesi gerekir diye düşünüyorum. Birde iklim bozuldu bundan da kaynaklanıyor olabilir. Fethiye’de arıcılar azaldı. Dışarıdan birtakım arıcılar geliyor doğal olarak. Bugün çam balının yüzde 80’i Muğla ilinde Fethiye ve Marmaris’te mevcut. Şu anda çam balı 35 TL, çiçek balı 40 TL, petek balı standart 90-100 TL arasında satılıyor. Türkiye’de en uygun bal Muğla’dadır ve fiyatı da marketlerdeki fiyatlardan oldukça düşüktür’ diye konuştu. 
 

Fethiye'de Rekolte Düşünce Bal Fiyatı Arttı

Bakmadan Geçme