Fethiye'de Göç İdaresi Uyum Mahalle Buluşması

Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından Fethiye'de 'Uyum Mahalle Buluşması' gerçekleştirildi. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliği ile düzenlenen 'Uyum Mahalle Buluşmaları'Fethiye'de de yapıldı.

  • 1590
Fethiye'de Göç İdaresi Uyum Mahalle Buluşması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birlikte yaşam kültürünün oluşturulması ve farklı kültürlerin birbirilerini daha iyi tanıması amacıyla düzenlenen etkinliğe; Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok, Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, Muğla İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Kavuk, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’in yanı sıra yetkili ve vatandaşlar katıldı. 

Yerel toplum ve yabancı toplum tarafından sunulan gösteriler ve kültürel etkinliklerin gerçekleştiği etkinlik, Fethiye Kültür Merkezi Çini ve Halı Standı Yörük Kültürü ürünleri sergisi ve Resim Sanatçısı ElisabethPetronellaSallyCordez ve Hugo AndreRolandLacaze’nınresim sergisinin gezilmesi ile başladı. Doğru Bilinen Yanlışlar ve Yabancıların Hak ve Yükümlülükleri ile ilgili bilgilendirme sunumunun yapıldığı etkinlikte; Mahalle filmi gösterimi ile Doğru Bilinen Yanlışlar video gösterimi de gerçekleştirildi. Türk Halk Sanatçısı Adem Kazan’ın müzik dinletisi ve halk oyunu ekibinin sahne aldığı programda, Suriyeli Obaida Kenan Ukla ve Afganistan uyruklu ShahramHussaını’nın başarı hikayelerine de yer verildi. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok, “Göçün bin türlü derdi var en hafifi ölümdür. Hayat kadar ölüm de gerçek. Ülkemizde 192 farklı ülkeden yaklaşık 5 milyon insan var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti geçmişte olduğu gibi bugünde gelecekte de bir vesile ile ülkemize gelen hiçbir yabancının boynunu bükmemiş yüzünü düşürmemiştir” dedi.

Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, “Her işin kendi vakti var. Muhakkak ki vatanınızda istikrarlı huzur ve refah dolu günleriniz gelecektir. O zamana kadar burada yaşadığımız sürece birlikte kardeşçe yaşamak için; Türkçe öğrenin çünkü birbirimizi tanımanın yolu birbirimizi doğru anlamaktan geçer” şeklinde konuştu.

Muğla İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Kavuk ise “Uyum, yabancı misafirler ile bulunduğu ülkemiz arasında manevi bir köprü oluşturmaktadır. Yabancı misafirlerin bulunduğu ülkede yaşama tutunmaya çalıştığı her noktada var olan uyum, iyi yönetilmesi durumunda içinde birçok güzelliği barındırarak kültür zenginliği oluşturmaktadır” dedi.

Bakmadan Geçme