İstanbul'daki intihar Fethiye'yi yasa boğdu

İstanbul'da intihar ettikleri iddia edilen Özden-Aytaç Durak çifti olayı Fethiye ve Seydikemer'i de yasa boğdu. Özden Durak'ın cenazesi Fethiye'ye getirilerek, doğum yeri olan Yakacık Mahallesi'nde dualarla ve gözyaşları içinde toprağa verildi.

  • 14546
İstanbul'daki intihar Fethiye'yi yasa boğdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et


İstanbul’da önceki telefon bayisi sahibi 42 yaşındaki Aytaç Durak ile özel bir havayolu şirketinde yer hizmetlerinde çalışan eşi Özden Durak’ın yaşadıkları evde başlarından vurulmuş halde cesetleri bulundu. Alınan bilgiye göre, “İntihar etmeyi birlikte düşündük, birlikte karar aldık.” notu bulundu. Polis, yanında tabanca bulunan Aytaç Durak’ın eşini vurduktan sonra intihar ettiğini belirledi.

Aytaç Durak, İstanbul Pendik’te telefon bayisi sahibiydi. 2 yıl önce Özlem Durak ile evlenmişti. Yakınları çifte ulaşamayınca polisi aradı. Polis eve giderek kapıyı kırarak içeri girdi. Polis eve girdiğinde Aytaç ve Özden Durak’ın cesetleriyle karşılaştı. Başından vurulmuş olarak bulunan çiftin yanında bir not bulundu. Notta, “İntihar etmeyi birlikte düşündük, birlikte karar aldık” yazısı dikkat çekti. Çiftin cansız bedenleri yanında bulunan not ile Aytaç Durak’ın yanında bulunan tabanca incelenmek üzere Polis Kriminal Laboratuvarı’na gönderildi. Polis, Aytaç Durak’ın eşini vurduktan sonra intihar ettiğini tespit etti. Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından çiftin cesetleri Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Edinilen bilgilere göre Aytaç Durak’ın işlerinin iyi olmadığı, iflasın eşiğinde olduğu ve bazı kişilere borcu bulunduğu öğrenildi. Bu nedenle bunalıma girdiği, geçen yıl bir süre Fethiye’de yaşadıkları öğrenildi.

Polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürürken, Özden Durak’ın cenazesi uçakla Dalaman’a oradan Fethiye’ye getirilip, Yakacık Mahallesi’ne götürüldü. İkindi namazına müteakip mahalle mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından dualarla ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Öte yandan yakınları, intihar şüphesinin yanı sıra cinayet şüphesinin de bulunduğu üzerinde duruyor. Özden Durak’ın yakınları olayın araştırıldığını belirtirken, Tuzla Mahallesi’nde taziyeleri kabul etmeye başladılar. 
 

Bakmadan Geçme