Fethiye'de 532 talebi çözüme kavuşturdular

Korona virüsü tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın evden dışarı çıkmalarının kısıtlanması sonrasında, vatandaşların zorunlu/temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere ülke genelinde olduğu gibi Fethiye'de de Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığında Vefa Destek Grubu kurulmuştu.

  • 2111

Korona virüsü tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın evden dışarı çıkmalarının kısıtlanması sonrasında, vatandaşların zorunlu/temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere ülke genelinde olduğu gibi Fethiye’de de Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığında Vefa Destek Grubu kurulmuştu.

Kurulduğu günden bu yana özverili bir şekilde çalışan Vefa Destek Grubu bünyesinde Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Müftülük, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, öğretmenler ve diğer kamu kurum görevlilerinin bulunduğu kaydedildi. 1-5 Nisan tarihleri arasında Vefa Destek Grubu’na ulaşan 757 talepten 532’sinin gerçekleştirildiği öğrenildi.   

Fethiye Vefa Destek Grubu’na 1 Nisan’dan 5 Nisan’a kadar 91 sağlık talebi, 510 market/gıda/diğer talep, 156 banka/PTT maaş talebi geldiği bildirildi. Bu kapsamda tek başına yaşayan, zorunlu/temel ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan vatandaşlarımız 112, 155 ve 156 çağrı numaraları üzerinden Vefa İletişim Merkezlerine ulaşıyor, vatandaşların talepleri ekiplerce yerine getiriyor.

Vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi ve herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için il merkezinde ve ilçelerde Vefa Koordinasyon Gruplarımız çalışmalarını titizlikle yürütüyor.
Vefa Koordinasyon Grupları tarafından vatandaşlarımızın gıda ihtiyaçlarının yanı sıra; temizlik malzemesi, maaş ödemesi, evde bakım hizmetleri ve ilaç desteği gibi talepleri de karşılanmaktadır. 

Bakmadan Geçme