Müftü Oktay, 'Berat Kandili, Ramazan Ayı'nın habercisidir'

Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili bugün idrak edilecek. Koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerdeki toplu ibadet ve faaliyetlere ara verilmesi nedeniyle Müslümanlar, ibadet ve dualarını evlerinde yapacak. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay açıklamasında, 'Berat kelime anlamı olarak, kurtuluş ve af manasına gelmektedir. Dolayısıyla bu gece Ramazan Ayı'nın da bir habercisidir' dedi. 

  • 937
Müftü Oktay, 'Berat Kandili, Ramazan Ayı'nın habercisidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi'nden Fatih Dereli'nin haberine göre; Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili bugün idrak edilecek. Koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerdeki toplu ibadet ve faaliyetlere ara verilmesi nedeniyle Müslümanlar, ibadet ve dualarını evlerinde yapacak. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay açıklamasında, “Berat kelime anlamı olarak, kurtuluş ve af manasına gelmektedir. Dolayısıyla bu gece Ramazan Ayı’nın da bir habercisidir” dedi. 

Berat Kandili, 25 Şubat’ta başlayan Üç Aylar’ın ikincisi Şaban ayının 15. gecesine denk geliyor. İslam dinine göre Berat, günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarına geliyor.

Fethiye Müftüsü Kamil Oktay yaptığı açıklamada, “Berat Kandili’nin; Fethiye’mize, aziz milletimize, tüm İslam alemine hayırlar getirmesini ayrıca dünyaya sağlık ve huzur getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Berat kelime anlamı olarak, kurtuluş ve af manasına gelmektedir. Dolayısıyla bu gece Ramazan Ayı’nın da bir habercisidir. İnşallah 15 gün sonra Ramazan Ayı’na girmiş olacağız” dedi. 

Açıklamasını sürdüren Oktay, “Kuran-ı Kerim’deki kurtuluş ile ilgili ayetlere bakacak olursak; kurtuluşa eren kişiler tevbe edenler, güzel işler yapanlar, tereddütsüz inanlardır. Bu gece tevbe ve imanımızı yenileme gecesidir. Bir diğeri de hayra çağıranlar, iyiliğin önünü açanlar ve kötülüğün önün kapatanlardır. Bu vesileyle içinde bulunduğumuz günlerde ihtiyaç sahibi kardeşlerimize destek olmamız ve yardımcı olmamız da büyük önem arz etmektedir. Kendine verilen imkanlardan ve mallardan ihtiyaç sahiplerine Allah rızası için verenler de kurtuluşa erenlerdir. Gerçek anlamda kurtuluşa ermek istiyorsak kendimiz için dua değil, İslam’ı hem kendimiz ve çevremiz hem de Allah için hayata geçirip; yaşamamız gerekiyor. Öte yandan Kuran-ı Kerim, kötülüğü ortadan kaldırmaya çalışanları da kurtuluşa erenlerden olduğunu ifade ediyor. Sosyal mesafe sınırları içerisinde yaşlılarımızın hal hatırını sorup, alışverişini yapabiliyorsak ve en azından telefonla arayıp kandillerini kutlayabiliyorsak; bu da kandil gecesini değerlendirebilmek için bir vesiledir. Bu kandil gecesinde dua, tevbe, ibadet ve tefekkür edilmelidir. Fethiye halkının ve İslam aleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme