Fethiye'de 236 vatandaş okuma yazma öğrendi
Fethiye İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığında toplandı. Fethiye'deki çeşitli resmi kurumların yöneticilerinden oluşan komisyonda bu yılın planlaması gerçekleştirilirken, geçtiğimiz yıl kursiyer sayısının 30 bin 095 ulaştığı belirtildi. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner Fethiye'de eğitim ve öğretimde hemen her yıl büyük başarılar edildiğini belirterek, 'Hayat Boyu Öğrenme kurslarında da başarı giderek artmaktadır. Halkımızın isteğine göre planlı ve programlı kurslar açılmaktadır. Okuma yazma bilmeyenlerin eğitimine özel önem verilmektedir. Geçen yıl 34'ü erkek, 202'si kadın olmak üzere 236 vatandaşımıza okuma yazma öğretilmiştir' dedi.
Fethiye İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu, Kaymakam Muzaffer Şahiner başkanlığında Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Toplantı Salonunda bir araya geldi. Toplantıya Kaymakam Muzaffer Şahiner, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ferhat Demiriz, İlçe Jandarma Komutanı Rüştü Şen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ender Suat Tok, daire amirleri, bazı oda başkanları temsilcileri ile okul müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Şahiner, Fethiye’nin eğitim öğretimde Muğla’da ve Türkiye’de hep ön sıralarda olduğunun altını çizerek, “Okullarımızın eksikleri giderildi. Eğitim öğretime sorunsuz girildi. Taşıma ihaleleri bitti. Dalaman’daki bir trafik kazasında servis minibüsünün devrilmesi ile bir çocuğumuz hayatını kaybetti. 3 öğrencimizin tedavisi devam ediyor. Bundan sonra özellikle servisler için taşıma araçları ile ilgili olarak çok hassas olacağız. Hayat Boyu Öğrenme programında da Fethiye’miz başarılı projeler üretmiştir. Geçen yıl 357 mesleki kurs, 314 genel kurs, 89 okuma yazma kursu olmak üzere toplam 760 kurs düzenlenmiş olup; bu kurslardan 30 bin 095 kursiyerimiz yararlanmıştır. Bu yıl da okuma yazma bilmeyenlere yönelik kurslarımız açılacaktır. Geçen yıl 89 okuma yazma kursu açıldı. İlçemizdeki bu kurslarda 34’ü erkek, 202’si kadın olmak üzere 236 vatandaşımız okuma yazma öğrendi. 2019-2020 eğitim öğretim yılında da kurumumuzca açılan kursların daha büyük kitlelere ulaşması için yıl boyunca alan taraması yapılacak. Okuma yazma bilmeyenler için kurslar açılacak. Okuma yazma bilip de belgesi olmayan vatandaşlara belge verebilmek amacıyla 1. ve 2. kademe seviye tespit sınavları yapılacak. Kursları mahallelerde yaygınlaştırıp, halkımızı hayat boyu öğrenmeden iyice yararlandırmak istiyoruz” dedi.
Toplantıda son 3 yılın kurs değerlendirmelerinde bulunan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ender Suat Tok; yıllara göre kurs türleri ve sayıları, kursiyer sayıları, eğitmen sayıları, yapılan eğitim faaliyetleri, kurslar için işbirliği yapılan kurum ve kuruluşlar, açılan 760 kurs çeşidi ve okullar hayat olsun etkinliği kapsamında açılan kurslar, dezavantajlı bireylere yönelik açılan kurslar, sınavlar için hazırlık kursları, yaz kursları, hazırlanan kurs programları, yerel projeler ile ulusal hibe projeleri hakkında geniş bir sunum yaptı. Tok, 2019-2020 eğitim öğretim yılında “Adı Sizden Eğitimi Bizden” projesiyle 70 alanda 3 bin 508 kurs çeşidi planladıklarını söyleyerek, “Mahallelerde öncelikle ilkyardım, arıcılık, ağaç budama, aşılama ve el sanatları kursları, engellilere yönelik kurslar, bağımlılıkla mücadele eğitimi, mezunlara yönelik destekleme ve yetiştirme kursları, istihdama yönelik kurslar ile Ustalar Kursiyerler ile Buluşuyor projesi kapsamında kursiyerlerimiz daha fazla usta ile buluşturulacak. Anadolu Türk Motifleri temalı özel tasarım çalışması yapılacak” ifadelerini kullandı.
Bu arada destekleme yetiştirme kurslarına katılan 15 öğrencinin Türkiye’de çeşitli üniversiteleri kazandığı bildirildi.