Fethiye'de 169 Hektar Orman Alanı Yandı

Fethiye'de geçtiğimiz yıl içerisinde 29 adet orman yangınında toplam 169 hektar orman alanı yandı. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri yanan sahaların yeniden ağaçlandırılması için çalışma başlattı. Fethiye'de ayrıca geçen yıl 118 bin adet fidanın dikildiği öğrenildi. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner'den edinilen bilgilere göre Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde yanan alanların yeniden ağaçlandırılması için çalışmaların devam ettiği kaydetti.

  • 2255
Fethiye'de 169 Hektar Orman Alanı Yandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de geçtiğimiz yıl 29 adet orman yangını meydana geldi. Çeşitli nedenlerle çıkan 29 orman yangınında 169 hektar ormanlık alan küle döndü. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü yanan sahaların yeniden ağaçlandırılması için çalışmalarda başlattı. Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu ve birim müdürleri ile tüm personel geçtiğimiz yılda yoğun bir çalışma ortaya koydular. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içinde kesme, açma yerleşme, işgal, otlatma olmak üzere toplam 128 suç tespiti yapılırken işletme müdürlüğü hudutları içinde çam kese böceği ile 483 hektarlık alanda biyolojik mücadele yapıldığı Fethiye Ormanlarında başka bir böcek zararlısına rastlanmadığı kaydedildi. Fethiye Orman İşletme laboratuvarlarımda terminatör böcek üreterek çamkese böceği mücadelesinde kullanılmaya devam edildiği belirtildi. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl 6 kilometre yeni yol inşaatı, 717 kilometre üretim yolu tamir bakım inşaatı, 145 kilometre yangın emniyet yolu bakım inşaatı, 17 kilometre yangın kulesi, kulübe yol tamir inşaatı yapıldığı ayrıca 2019 yılı içerisinde 84 bin metre küp dikili damga, 22 bin metre küp tomruk, bin 712 metre küp maden direği, 2 bin metre küp sanayi odunu, 9 bin 288 metre küp kağıtlık odun, 24 bin 662 ster lif yonga odunu, 59 bin 902 metre küp endüstriyel odun, 13 bin 799 ster yakacak odun, 6 bin 500 ster dikili ağaç satışı, 6 bin 500 ton kekik, 492 ton diğer tali ürünlerle 115 ton defne üretimi gerçekleştirildi. Silvikültür çalışmalarının da yoğun geçtiği Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü programlarında 147 hektar tabi gençleştirme, bin 829 hektar gençlik bakımı, bin 80 hektar sıklık bakımı ve bin 521 hektar kültür bakımı yapılırken bu çalışmalarda 1 milyon 910 bin 712 TL harcama yapıldı. Ayrıca Fethiye bölgesinde son bir yılda 118 bin adet fidan dikildi. 
6 MİLYON KAR ELDE EDİLDİ 
Öte yandan Fethiye Orman İşletme Müdürlüğünün geçtiğimiz yıl ki satış gelirleri 27 milyon 169 bin TL olarak açıklanırken diğer gelirlerin 638 bin 800 TL olduğu ve toplam 27 milyon 807 bin 811 TL gelir elde edildiği, 21 milyon 902 bin 421 TL gider bulunduğu dönem karının da 5 milyon 905 bin 390 TL olduğu kaydedildi. 
EĞİTİME ÖNEM VERİLDİ
Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde geçtiğimiz yıl eğitime büyük önem verildi. Teknik elemanlar yıl içinde hizmet içi eğitim seminerlerine tabi tutulurken genel müdürlük ve bölge müdürlüğünce ormanların planlanması, işletilmesi bakımı, korunması ve devamlılığın sağlanması gibi genel konularla, orman kadastrosu, ormanların işletilmesi, iyileştirilmesi, silvikültür, koruma ve orman suçlarının takibini içeren konularda hizmet içi eğitimler gerçekleştirildi. Ayrıca orman yangınlarıyla mücadele konusunda eğitimler yapılırken yangın mevsimi başlamadan köy kahvelerinde ve okullarda orman yangınları konulu toplantılar yapılarak halka ve öğrencilere bilgiler verilip broşürler dağıtıldı. Orman- anız yangınlarına karşı vatandaşların bilinçlenmeleri için bilgiler aktarıldı. 
Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü orman yangınları, orman zararlıları, kadastro ve mülkiyet ile ilgili çalışmalar konusunda geçtiğimiz yıl planlı ve programlı şekilde çalışırken eğitimle ilgili çalışmalara da yer vermiştir. Fethiye’de geçtiğimiz yıl 118 bin adet fidan dikimi sağlanmış 36 mahallede orman kadastrosu çalışmaları tamamlanmış, 29 yangında 169 hektar orman alanı yanmıştır. Yöremizde turfanda sebzecilik yapıldığı için seralarda ısınma için odun ham maddesi kullanılmakta olup başka alternatif ısınma hususunda bilinçlenme gerekmekte. Plansız hayvancılığın önüne geçilmeye çalışılmakta. Orman yangınlarına çok hassas olan bölgemizde orman köylüsü ve halkın yangın karşı duyarlı davranması, anız yakılmaması için eğitimlere önem verilecektir” diye konuştu. 

Fethiye'de 169 Hektar Orman Alanı Yandı
Fethiye'de 169 Hektar Orman Alanı Yandı
Fethiye'de 169 Hektar Orman Alanı Yandı
Fethiye'de 169 Hektar Orman Alanı Yandı
Fethiye'de 169 Hektar Orman Alanı Yandı

Bakmadan Geçme