Yenisini Almak Yerine Tamir Ettiriyorlar

Türkiye'nin genelinde olduğu gibi Fethiye'de de ekonomik şartlar her alanda kendini gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda ayakkabı tamiri yerine yeni ayakkabıya yönelen vatandaşlar artık eski ayakkabılarını tamir ettirerek tekrar giyiyorlar.

  • 6573

Hemen her kesimden, tüm meslek gruplarından vatandaşların ayakkabısını tamir ettirmek için dükkanlarına getirdiğini kaydeden ayakkabı tamircileri, kış döneminde yoğun bir mesai içinde olduklarını söylediler. Fethiye’de ayakkabı tamirciliği ile uğraşan esnaflar Tunahan Uysal ve Osman Eryılmaz; eskiyen ayakkabıların dikilip, tabanı değiştirilip ve boyanarak yeniden kullanıldığını ifade ettiler. 

İŞLERİMİZDE ARTIŞ OLDU 
Dost Gazetesi Muhabiri Fatih Dereli'nin haberine göre, Fethiye’de ayakkabı tamirciliği yapan Tunahan Uysal, “25 yıldan bu yana baba mesleğimi sürdürüyorum. Kış döneminde ekonomik durumlardan da dolayı işlerimizde artış oldu. Her kesimden, her meslek grubundan insanlar yeni ayakkabı almak yerine mevcut ayakkabılarını tamir ettirmeyi tercih ediyorlar. Kapitalizm denen kavram vatandaşın cebindeki paranın ortağı olmuş. Bulunduğumuz ekonomik şartlarda atmak ya da yenisini almak yerine tamir ettirenler çoğunlukta… Her meslekten müşterimiz var. Zengin ya da fakir fark etmiyor. Herkes bir şekilde elindekini değerlendirmek istiyor” dedi. 

HİÇ BOŞ DURMUYORUZ
Ayakkabı Tamircisi Osman Eryılmaz yaptığı açıklamada, “Kış döneminde işlerimiz oldukça yoğun. Son günlerde hiç boş durmuyoruz.İnsanlar yeni ayakkabı almak yerine tamir ettiriyorlar. Yırtık yerleri dikiyoruz, eskiyen tabanları değiştiriyoruz ve ayakkabıları boyuyoruz. Bunu da bulunduğumuz ekonomik koşullara bağlıyorum. Her kesimden ve meslek grubundan vatandaşımız ayakkabı tamir ettirmek için geliyor. İşçi, memur ve müdür müşterilerimiz bulunmaktadır” ifadelerini kullandı. 


 

Yenisini Almak Yerine Tamir Ettiriyorlar
Yenisini Almak Yerine Tamir Ettiriyorlar
Yenisini Almak Yerine Tamir Ettiriyorlar
Yenisini Almak Yerine Tamir Ettiriyorlar

Bakmadan Geçme