Fethiye'ye 48 saatte 33.5 kilogram yağış düştü

Meteoroloji, geçtiğimiz günlerde başta Antalya olmak üzere Akdeniz bölgesinde aşırı yağış beklendiğini belirterek 'kırmızı' uyarıda bulunmuştu.Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya ve Akdeniz bölgesi için aşırı yağış uyarısı yaparken Fethiye ve çevresinde son 48 saattir aralıklarla devam eden yağışların pazar günü öğle saatlerine kadar yine aralıklarla devam edeceği belirtildi.

  • 3821
Fethiye'ye 48 saatte 33.5 kilogram yağış düştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan uyarıda, Fethiye ve çevresinde devam eden sağanak yağışların cumartesi günü geçişlerle devam edeceği pazar günü öğle saatlerine kadar yağışların beklendiği ifade edildi. Fethiye’de son 48 saatte metre kareye 33.5 kilogram yağış düştüğü öğrenilirken yağışların olası bir afete yol açmadığı kaydedildi. Fethiye ve çevresinde devam eden yağışlarda meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Fethiye ve çevresinde Antalya’da olduğu gibi yapılan meteroloji uyarılarının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye İtfaiye Grup Amirliği ile Afet ve Acil Durum (AFAD) İlçe yetkilileri olası afetlere karşı alarm da bekliyor. Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde son yağışlarla birlikte çevredeki yüksek dağlara kar da düştü. 


FIRTINA UYARISI
Fethiye Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü son olarak yaptığı uyarıda, fırtına uyarısında da bulundu.Bu uyarıda ise, "Bodrum Kaş arasında denizde fırtına beklenirken, denizde rüzgarın hızı cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren kuvvetini arttırarak güney ve güneydoğudan saatte 55ile 75 kilometre kuvvetinde fırtına beklendiğini, açıklarda da zaman zaman saatte ki hızı 90 kilometreyi bulan kuvvetli fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini bildirdi. Fırtınanın pazar günü sabahın ilk saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji yetkilileri fırtınaya karşı da balıkçıların ve denizciler ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istediler. 


ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA HAVA AÇIK 
Fethiye Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri Fethiye ve çevresinde pazar günü öğle saatlerinden itibaren havanın açık ve güneşli olacağını hava sıcaklığının artacağını ve hafta boyunca yağış beklenmediğini ifade ettiler. 

Bakmadan Geçme