FETHİYE KÖRFEZİNİN GENEL SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Fethiye'de son dönemde renk değişikliği ile gündeme gelen Fethiye Körfezinin ve Fethiye limanının genel sorunları masaya yatırıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden öğretim görevlisi Doç. Dr. Nedim Özdemir'in yönetiminde yapılan toplantıya turizmcilerin yanı sıra çevreci dernekler ve sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri katıldı. Toplantıda Fethiye limanının genel sorunları ele alınırken, Fethiye Çevre komisyonu kurulması da kararlaştırıldı. Doç. Dr. Nedim Özdemir, ''Ana konu Fethiye'nin çevresel sorunları. Bununla ilgili bir çevre komisyonu kurulacak, bu komisyonda alt birimler oluşacak'' ifadelerini kullandı.

  • 1435
FETHİYE KÖRFEZİNİN GENEL SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'de Fethiye limanı ve Fethiye Körfezi ile ilgili genel sorunlar masaya yatırıldı. Konu ile ilgili olarak ileriki aylarda Fethiye'de belediyenin öncülüğünde bir çalıştay düzenlenmesi beklenirken, körfezin genel sorunları paydaşları ile birlikte masaya yatırıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden öğretim görevlisi Doç. Dr. Nedim Özdemir'in yönetimindeki toplantıya Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, Sahil Güvenlik 65 Bot Komutanı Rüştü Gödelek, Fethiye Liman Başkanı Cihan Duman, FETOB Başkanı Bülent Uysal, Çalış-Der Başkanı Mete Ay, FTSO Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Okyay Tirli, TURMEPA Deniz Temiz Derneği Fethiye Şube yöneticisi Ersin Özer, Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hatice Selver Kabak, FETAV Müdürü Dilek Dinçer, Muğla Büyükşehir Belediyesi arıtma yetkilileri, bazı muhtarlar ve diğer ilgililer katıldı. Fethiye Körfezi ve limanının son durumunun ele alındığı toplantıda hemen herkes görüşlerini dile getirdi. Fethiye Körfezinin nasıl temizlenebileceği yönünde fikirler ortaya konuldu. Ayrıca bugüne kadar yapılan çalışmalar da gündeme getirilip, Fethiye Limanı ile ilgili en kısa sürede bir çalıştay hazırlanması için de görüş birliğine varıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Nedim Özdemir, ''Fethiye Körfezi ile ilgili genel sorunları konuştuk. Fethiye körfezinin bazı fiziki ve kimyasal parametrelerinin coğrafi bilgi sistemi ile konumsal analizi ve değerlendirilmesini yaptık'' ifadelerini kullandı.
Özdemir; ''Ana konu Fethiye’nin çevresel sorunları. Bununla ilgili bir çevre komisyonu kurulacak bu komisyonda alt birimler oluşacak. Bu çalışma kapsamında körfezin genel sorunlarıyla ilgili bir proje başlatmayı düşünüyoruz'' dedi.

Çalış-Der Başkanı Mete Ay, ''İlk kez böyle geniş kapsamlı bir toplantıda Fethiye limanının durumunu ele aldık'' dedi.

FETOB Başkanı Bülent Uysal da ''Limanın temizliği için el birliği ile çalışılmalıdır. Yapılacak bir Çalıştay'dan çıkacak sonuç Fethiye adına çok yararlı olacaktır'' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme