Fethiye Körfezi'nde görülen Akdeniz Foku ilgi çekti

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Fethiye Körfezinde, nesli tükenmekte olan, koruma altındaki Akdeniz foku görüntülendi. Akdeniz foku, bir süre Marina Butik Hotel Marinasında balık kovalıktan sonra limana doğru açıldı. 

  • 1761
Fethiye Körfezi'nde görülen Akdeniz Foku ilgi çekti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Körfezinde Marina Butik Hotel marinasında balık kovaladığı tahmin edilen koruma altında ki Akdeniz Foku marina sorumlusu tarafından görüntülendi. Yaklaşık 80-100 kilo ağırlığında ki 1.50 metreye yakın Akdeniz Foku yatlar arasında balık peşinde koşarken Akdeniz Fokunu fark eden marina sorumlusu Bilal Büyükçepel hemen cep telefonuna sarıldı. Akdeniz Fokunun denizde tekneler arasında çıkardığı sesi izleyen Bilal Büyükçepel Akdeniz Fokunun marinada ki kalış süresini ilgi ile takip etti. Daha çok temiz liman ve denizleri tercih eden koruma altındaki Akdeniz foku Marina Butik Hotel marinasında yaklaşık yarım saat boyunca gezinip tur attı. Marina sorumlusu Bilal Büyükçepel “Marinada rutin kontrolleri yapıyordum ayrıca kaptanlar ve çalışanlarla sohbet ediyor taleplerini dinliyordum. İşte o anda Akdeniz Fokunun marinada da gezdiğini gördüm. Teknenin altında “fos fos” diye bir ses geldi bir baktık teknenin altında görüntüledik ardından tekenin arkasından tekrar geldi. Cep telefonuna sarılıp çektik. Denizde dalgalarda vardı, ama marina da dalga yoktu. Marina da güzel kefal yavruları bulunduğu için balık peşinden geldiğini tahmin ediyoruz. Yaklaşık yarım saat marinada kaldıktan sonra gözden kayboldu” ifadelerini kullandı.
Akdeniz'de sadece Türkiye ve Yunanistan kıyılarında yaşayan Akdeniz foklarının sayısının, 100 civarında olduğu tahmin ediliyor. 
 

Fethiye Körfezi'nde görülen Akdeniz Foku ilgi çekti

Bakmadan Geçme