FETHİYE EMNİYETİ GÜVENLİK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğünde,tatile gelen kişilere kiraya verilen 'günü birlik' evler ile ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi. Son yıllarda tatile gelen kişilere kiralanan daire, ev, stüdyo daire ve villa sayılarının artması ile ilgili olarak güvenliği sağlamak amacıyla aynı oteller ve pansiyonlarda olduğu gibi Emniyet Müdürlüğüne veya Jandarma Komutanlığına bu kalan kişilerin kimlik bilgilerinin internet ortamında sisteme anında girilmesi istendi. Bu uygulamanın başlayacağı15 Temmuz 2019 tarihinden sonra sistemegirmeyen işletme ve konut sahiplerinin14 bin 705 TL ceza ödeyeceği de kaydedildi.

  • 943
FETHİYE EMNİYETİ GÜVENLİK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DAVA AÇILACAK

Kimlik bilgilerini sisteme girmeyenlere cezai işlem uygulanacak ve o kişilerin aranmakta olan veya suçlu olması durumunda da ilgili kanun gereği savcılık tarafından dava açılacak. Bu konu ile ilgili Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından emlakçılara, günü birlik kiralama yapan kuruluşların temsilcilerine ve mahalle muhtarlarına bilgilendirilmede bulunuldu.  Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Şehit Özgür Gümüş salonunda yapılan toplantıya Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz ile Fethiye Muhtarlar Derneği başkanı Niyazi Canözü ile mahalle muhtarları ve villa işletmecileri de katıldı.

''SİSTEME ANINDA GİRİLECEK''
Fethiye İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ferhat Demiriz, evlerini, apartlarını veya pansiyonunu kiraya veren mülk sahiplerini uyararak, müşterinin geldiği anda 10 dakika içinde kimlik bilgilerini ivedilikle kimlik bildirme sistemine girmek zorunda oldukları konusunda uyardı.Demiriz, emlakçı veya işletmecilerin gelen müşterilerinin kimlik bildirimlerini belirtmemeleri durumunda 14 Bin 705 Türk Lirası para cezasına çarptırılacaklarını söyledi. Demiriz “Günü birlik kiralamada veri girişini kiraya verir vermez 10 dakika içersinde yapmak zorundasınız. Geç yaparsanız veya giderken yaptığınızda kamu güvenliğini riske atmış olursunuz. Suçluların yakalanması ve suçun önlenmesi açısından 10 dakika içinde sisteme girip kimlik bilgilerini vermek zorundasınız. Günü birlik kiraya verdiğiniz kişiler ile ilgili onlar benim akrabamdı veya arkadaşımdı gibi açıklamalar kabul edilmemektedir” dedi.

''14 BİN 705 TL CEZA''
Ferhat Demiriz, “İlimiz genelinde rezidans, apart, daire, stüdyo daire ve villalar şeklinde günübirlik evler, otel gibi kullanılmaya başlandığı, bu gibi yerlerin mülk sahipleri tarafından doğrudan kiraya verildiği gibi emlakçılar aracılığıyla da yüz yüze veya internet üzerinden kiraya verildiği tespit edilmiştir. 31.10. 2016 tarihli ve 678 sayılı Olağanüstü hal Kapsamında bazı düzenlemeler yapılması hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununda kimlik bildiriminde bulunması gereken tesislere “günübirlik kiralanan evler” eklenerek bu tür yerlerin denetlenmesi ve kayıt altına alınması için yasal zemin oluşturulmuştur. İlçemiz turizm merkezi olduğu için dünya genelinde bilinen bir ilçe. Onun için yaz aylarında ilçemize mevcut nüfusun 5 katı misafirimiz geliyor. Herkes buraya art niyetsiz veya güzel düşünce ile gelmiyor. Türkiye de yaşadığımız üç yıl önce yaşanan uçak meselesi yüzünden turizm konusunda çok sıkıntılı zamanlar geçirdik. Bizim görevimiz halkımızın refahı ve güvenliği. O nedenle ilçemizde veya ülkemizde aynı şekilde terör sorunu olmamasını istiyoruz. Böyle bir şey olduğunda başına da yansıdığında yine aynı şekilde zarar görürüz. Evimize veya villamıza misafir geldiği zaman onun kimliğini bilmediğimiz için bu önlemler gerekli. Evlerimizi veya araçlarınızı kiraladığınız zaman acilen ivedi bir şekilde sisteme kaydını girin ki o müşterinin kim olduğuna veya sabıkasına bakalım. Eğer ki bu bilgileri girmediniz, bizde u durumu öğrendiğimizde ilk olarak 14 Bin 705 Türk Lira para cezası uyguluyoruz. Bu fillerin tekrarı durumunda da işletme ruhsatlarının iptaline kadar cezai işlem uygulanıyor” dedi.

Bakmadan Geçme