FETHİYE'DEN SAĞLIK ORDUSUNA 180 HEMŞİRE KATILDI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine bağlı Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesinden mezun olan 180 hemşire daha ülkemizin sağlık ordusuna törenle katıldı.

  • 5884
FETHİYE'DEN SAĞLIK ORDUSUNA 180 HEMŞİRE KATILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fakülte binası önünde yapılan törenin son bölümünde şiddetli, ani bir yağmur bastırınca tüm öğrenciler ve konuklar soluğu okul binası içinde aldı. Hemşire adayları kep fırlatma heyecanını yağmur nedeniyle fakülte binası içinde gerçekleştirebildi. Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatmagül Yur, öğrencilere hitap ederek ''Sizler yaratılmışların en kutsalı olan insan sağlığını koruyan, geliştiren, tedavi eden bir mesleğe sahipsiniz. Dünyanın en kıymetli mesleklerinden biri olan hemşirelik mesleğini kazandınız. Mesleğinizi icra ederken, üstün formasyonla yetiştiğinizi mutlaka fark edeceksiniz'' dedi.
Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi 14. dönem mezunlarını törenle sağlık ordusuna uğurladı. Fakültenin mesleki yemin ve mezuniyet töreninde 180 yeni hemşire, sağlık ordumuza katılırken bugüne kadar bin 350 hemşirenin bu okuldan mezun olduğu bildirildi. Mezuniyet törenine Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bakiye Uğur, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, Fethiye Jandarma Komutanı Rüştü Şen,Fakülte dekanı Prof. Dr. Fatmagül Yur, hemşirelik bölüm başkanı Doç. Dr. Gonca Karayağız Muslu, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser, İşletme Fakültesi Dekanı Erdoğan Gavcar, daire amirleri ve çok sayıda veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından okul 1.'si Zelal Aydın, yaş kütüğe ismini çakarken; Fakülte dekanı Prof. Dr. Fatmagül Yur da yanında yer aldı. Dönem 1.'si Zelal Aydın, 2. Edibe Ece Onur, 3. Tuğba Yıldız ve Sultan Ayhan'a plaket, onur belgesi ve diplomaları Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bakiye Uğur, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, Fethiye Jandarma Komutanı Rüştü Şen, Fakülte dekanı Prof. Dr. Fatmagül Yur, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser tarafından sunuldu. Daha sonra 180 öğrencinin yüksek şeref belgeleri ve diplomalarının sunumu öğretim görevlileri ve diğer yetkililer tarafından büyük alkış eşliğinde gerçekleştirildi. Bu arada sağlık ordusunun neferleri hemşirelik yemini için dev bir Türk bayrağı ile piste çıkarken, törene katılanlar bu anı yine alkışlarla karşıladı. Hemşirelik yemini sırasında tüm davetliler de ayakta öğrencilerin andını izlerken, aileler bu anı cep telefonlarıyla görüntülemek için birbirleriyle yarıştılar.

''GELECEKTEN KORKMAYIN''
Hemşirelik bölüm başkanı Doç. Dr. Gonca Karayağız Muslu, veliler ve öğrencilere seslenerek, ''Yaşamınızın bir dönemi kapanıyor, bir başka döneminin başlangıcını yapıyorsunuz. Yaşamdan, zorluklardan ve çalışmaktan korkmayın. Kendinize, arkadaşlarınıza, ailenize inanın, güvenin. Gelecekten korkmayın. Zorluklarla mücadele etme gücünü hiç kaybetmeyin'' ifadelerini kullandı.
''TEDAVİ EDEN MESLEK''
Fakülte Dekanı Prof. Dr. Fatmagül Yur ise fakültenin geçmiş dönemi ile ilgili bilgiler aktardıktan sonra ''Öğrencilik yıllarınızda örnek birer insan olduğunuz gibi bundan sonra da toplumun barış ve huzur içinde yaşaması için örnek olmaya devam edin. Çünkü sizler yaratılmışların en kutsalı olan insan sağlığını koruyan, geliştiren, tedavi eden bir mesleğe sahipsiniz. Ülkemizin en güzide şehirlerinden biri olan Fethiye'de üniversitemizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Daima sistemli düzenli ve planlı olun. Unutmamalıyız ki, kendi gelecekleri ile ilgili planları olmayanlar başkalarının planlarına dahil olurlar'' diye konuştu.

''İNSAN ODAKLI HİZMET''

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bakiye Uğur ise ülkemizin sağlık alanında son yıllarda büyük bir gelişme kat ettiğini ifade ederek; ''Sizler sağlık alanında öğrendiklerinizi uygulayarak insana odaklı memnuniyet verici çalışmaların içinde olacaksınız. Sizlere hayatınızda başarılar diliyorum'' dedi.
YAĞMUR ENGEL OLAMADI

Öğrencilerin yemin töreninin ardından ani bastıran yağmur, kep töreninin fakülte binası içinde yapılmasına neden oldu. Öğrenciler ve veliler yağmur nedeniyle fakülte binasına koştu. Hemen her mezuniyet töreninde geleneksel hale gelen kep atma etkinliği bina içerisinde gerçekleştirildi. Öğrenciler geriye doğru sayarak aynı anda keplerini havaya fırlatırken, o anda çevredeki tüm cep telefonları bu anı görüntüledi.

''ÇOK MUTLUYUZ''

Dönem 1.'si Zelal Aydın çok mutlu olduğunu ifade ederek; ''Sağlık alanında ülkemize hizmet etmek için hazırız'' derken, mezun olan diğer öğrenciler de ''4 yıl geride kaldı. Fakültemizi, arkadaşlarımızı, hocalarımızı özleyeceğiz. Şimdi sağlık alanında işe koyulacağız'' ifadelerini kullandılar.

 

Bakmadan Geçme