FETHİYE'DE YKS SINAVINA 7 BİN 300 ADAY KATILIYOR

Halk arasında üniversite sınavı olarak da bilinen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Cumartesi ve Pazar günü tüm Türkiye'de olduğu gibi Fethiye ve Muğla'da da yapılacak.

  • 1687
FETHİYE'DE YKS SINAVINA 7 BİN 300 ADAY KATILIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yüz binlerce öğrencinin katılacağı Yükseköğretim Kurumları sınavına Fethiye'de 7 bin 300 öğrencinin katılacağı öğrenildi. Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Erdoğan Gavcar'ın komisyon başkanlığını yaptığı YKS'de 38 binada Cumartesi günü 1. oturum, Pazar günü de 2. oturum yapılacak. Sınav binaları bugünden sınav için hazır hale getirilirken, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, sınavın başarılı ve sorunsuz geçmesi için tüm tedbirlerin alındığını ifade etti.
İlk ve orta dereceli okullar karne heyecanı yaşayıp, yaz tatiline girerken lise son sınıf öğrencileri Cumartesi ve Pazar günü yapılacak YKS heyecanı yaşayacak. 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 1. oturumu (TYT) 15 Haziran Cumartesi günü, 2. oturumu (AYT) ile yabancı dil oturumu 16 Haziran Pazar günü yapılacak. Sınav sonuçları 18 Temmuz’da açıklanacak. YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) Cumartesi günü saat 10:15'te başlayıp, 135 dakika , YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Pazar günü yine saat 10:15'te başlayıp, 180 dakika ve YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Pazar günü saat 15:45'te başlayıp, 120 dakika sürecek.
Uzmanlar üniversite adaylarının kurallara uymasını isteyip, sınava girişlerde gerekli aramaların yapılacağı, mutlaka adayların yanlarında kimlik belgeleri ile sınava giriş belgelerini bulundurmalarını istediler. Sınava başlamadan yarım saat önce tüm adayların sınav salonlarında bulunmaları istendi. Ayrıca kimlik belgelerini kaybedenler için Cumartesi ve Pazar günü nüfus müdürlüklerinin açık tutulacağı da kaydedildi. Sınav salonları çevresinde olası gürültü kirliliğine karşı gerekli önlemlerin alındığı da bildirildi.

 

''BÜTÜN TEDBİRLER ALINDI''

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, tüm üniversite adaylarına başarılar dileyip; Cumartesi ve Pazar günü Fethiye'de de yapılacak olan sınavın hazırlıklarının tamamlandığını ifade etti. Şahiner; “Geçtiğimiz günlerde İşletme Fakültesi Dekanı Erdoğan Gavcar ve emniyet, jandarma, belediye, nüfus ve milli eğitim müdürlüğü olarak toplantılarımızı yaptık. Bütün tedbirler alındı. Sınav günü nüfus müdürlüğümüz açık olacak. Yine belediyemiz gürültü olamaması için gerekli anonsları yaptı. Okullarımız sınava hazır hale getirildi. Sadece öğrencilerimiz zamanında sınav alanında olmalarını istiyoruz. Öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme