Fethiye'de geleceğe nefes

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Geleceğe Nefes-11 Milyon Fidan kampanyası kapsamında Fethiye'de de 600 fidan dikildi. Fethiye'nin Eldirek Mahallesi'nde saat 11.11'de tüm Türkiye'de olduğu gibi Fethiye'de de 600 adet fidan toprakla buluşturuldu. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, 'Biz gelecek nesillere, çocuklarımıza yeşil bir memleket bırakmak istiyoruz. Bunun için buradayız, ülke genelinde aynı anda milyonlarca fidan dikiliyor' ifadelerini kullandı.

  • 1045
Fethiye'de geleceğe nefes
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de de geleceğe nefes 11 milyon fidan kampanyasında 600 fidan toprakla buluşturuldu. Fethiye’nin Eldirek Mahallesi’nde saat 11.11’de gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği pandemi tedbirleri altında gerçekleştirildi. Fidan dikim etkinliğine Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayan, Fethiye Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Fethiye ASMK Meslek Yüksekokulu Müdürü Fahri Yiğit, Fethiye Tarım-Orman Müdürü Şaban Sarıkaya ile diğer ilgililer katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’mızın söylenmesinin ardından, Kovid-19 tedbirleri alınarak geniş bir alana 500 adet Okaliptüs, 100 adet Erguvan fidanları dikildi. Güzel, güneşli bir havada yapılan fidan dikim çalışmasına Kır Tur işletmesi de destek verdi.
600 FİDAN DİKİYORUZ
Fethiye Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, yaptığı bilgilendirmede, “Ormanlarımız büyük öneme sahip. Ormanlarımızı korumak, sürdürülebilirliğini sağlamak için uğraşıyoruz. 11 Kasım Ağaçlandırma Bayramı olarak kabul edilmiştir. Bilindiği gibi bu sene de 81 il ve 922 ilçede saat 11,11’de fidan dikimi yapıyoruz. Bugün burada 600 tane fidan dikeceğiz. Bunlardan 100 tanesi Erguvan, 500 tanesi de sahile uygun olması açısından Okaliptüs olacak” şeklinde konuştu. 
YEŞİL BİR MEMLEKET
Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ise,“Tüm Türkiye’de farkındalık oluşturmak için bugün burada fidan dikiyoruz. Biz gelecek nesillere, çocuklarımıza yeşil bir memleket bırakmak istiyoruz. Bunun için buradayız. Elbirliği ile fidanlarımızı dikeceğiz, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 
 

Fethiye'de geleceğe nefes
Fethiye'de geleceğe nefes
Fethiye'de geleceğe nefes
Fethiye'de geleceğe nefes
Fethiye'de geleceğe nefes
Fethiye'de geleceğe nefes

Bakmadan Geçme