Fethiye'de Deprem Korkuttu

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) verilen bilgiye göre, dün saat 20.43'te merkez üssü Muğla'nın Marmaris ilçesi olan 5,2 büyüklüğündeki deprem, sabah saatlerinde de 4,4 büyüklüğünde 2. kez meydana gelirken her iki deprem Fethiye'de de hissedildi.

  • 2479
Fethiye'de Deprem Korkuttu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) verilen bilgiye göre, dün saat 20.43'te merkez üssü Muğla'nın Marmaris ilçesi olan 5,2 büyüklüğündeki deprem, sabah saatlerinde de 4,4 büyüklüğünde 2. kez meydana gelirken her iki deprem Fethiye’de de hissedildi.
Deprem, Fethiye’de de etkili oldu. Hem akşam saatlerindeki hem de sabah erken saatlerdeki meydana gelen depremler, Fethiye’de de korku ve panik yarattı. Bu depremleri değerlendiren Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen depremin Anadolu'da beklenen ana depremlerden bir tanesi olduğunu söyledi. Depremlerin önümüzdeki günlerde süreceğini belirten Ercan, "Girit ile Rodos, Marmaris, Fethiye, Finike, Kaş dolaylarının deprem çekincesi yüksektir. Çameli ve Burdur göller bölgesi ve Afyon'a kadar giden bölge bana göre çekinceli bölgedir. Sadece Anadolu gergin değil bütün dünya gergin. Önceden söylediğim gibi 2020 bir deprem yılı olacaktır. Bu deprem yılları 2022 yıllarına kadar sürecek. Anadolu, 7 büyüklüğündeki bir depreme gebe. 26 tane deprem bekliyorum" dedi.
YÜZEY KIRIĞI SÖZ KONUSU DEĞİL
Ercan, FRT Tv’ye yaptığı açıklamada “Normalde deprem Marmaris’te olmadı. Depremin izdüşümü Marmaris’teydi. 65 km. derinliğinde oldu. Anadolu kabuğu kırılmadı, kırılan Afrika kabuğuydu. Çünkü Afrika bölgesi yaklaşık 10 milyon yıldır Anadolu’nun altına dalıyor. Bu dalan kabuğun 65 km.sinde bir kırılma oldu. Bu kırılmayla birlikte oluşan sarsıntılar Marmaris’i ve Fethiye’yi etkiledi. Yani aslında bir yüzey kırığı söz konusu değil. Kırılan Afrika anakarası, Anadolu anakarası kırılmadı. Bu çok değişik bir şey aslında, Marmaris depremi değil. Ender rastlanan bir deprem. Marmaris izdüşümünde olduğu için herkes bunu Marmaris depremi olarak verdi. Güney Ege Dalma Batma Kuşağı’nın dalan kısmı üzerinde kırılma oldu. Marmaris, onun tam izdüşümünde yer alıyor. Önümüzdeki yıllarda Girit, Rodos, Fethiye 2020-2022 yıllarında da etkili olacak. Bu etkinlik Göller Bölgesi’ne kadar gidecek. Dolayısıyla buralarda irili ufaklı depremler olacak. Anadolu’nun tamamı gergin. Dolayısıyla Anadolu, 6,8-7,0 büyüklüğünde bir depreme gebe” ifadelerini kullandı. 
DEPREM İÇİN HAZIR DEĞİLİZ
İki kez meydana gelen şiddetli depremin etkisiyle kendini sokağa atan vatandaşlar büyük panik yaşadı. Vatandaşlar “depremi hissettik, hemen sokağa çıktık. Bir süre bekledikten sonra evimize girdik. Binalarımızı depreme dayanıklı yapmalıyız. Ayrıca depreme karşı kendimiz de önlemler almalıyız” dediler.
 

Fethiye'de Deprem Korkuttu
Fethiye'de Deprem Korkuttu
Fethiye'de Deprem Korkuttu
Fethiye'de Deprem Korkuttu
Fethiye'de Deprem Korkuttu

Bakmadan Geçme