Belediyespor Yelken Kulübü Yaz Eğitimleri Başladı

Fethiye Belediyespor Yelken Kulübü yeni yerinde tekrar faaliyete geçiyor. Fethiye Belediyespor Yelken Kulübü 2020 yaz dönemi eğitimlerine hükümetin aldığı Koronavirüs önlemleri nedeniyle spor tesislerinin kapalı olması yüzünden bu yıl geç başlayabildi. Eğitim ve antrenmanlara başlayan minik yelken sporcuları, yelkenin eğlenceli bir spor dalı olduğunu söylediler. 

  • 3255

Önceki yıllarda Karagözler mevkiinde faaliyet gösteren Fethiye Belediyespor Yelken Kulübü bu yılki yaz dönemi çalışmalarını Çalış plajında, yenilenen ve bakımları yapılan teknelerle sürdürecek. Başlangıçta Pazartesi, Salı, Çarşamba birinci grup, Perşembe, Cuma, Cumartesi ikinci grup şeklinde, saat: 10.00 – 17.00 arasında olacak kurslar, iki haftalık periyotlar halinde düzenlenecek. Katılımın fazla olması halinde grup sayısı artırılabilecek.

Sıkı bir eğitime giriyorlar
Önceki yıllarda hemen okulların tatil olmasıyla başlayan, fakat bu sene tüm dünyayı saran Korona salgını nedeniyle başlaması geciken yelken kursları, 7 - 18  yaş grubunda, yüzme bilen, boy kilo orantısı normal (max 48 kg), tercihen önceki yıllarda bu programa katılmamış kız ve erkek öğrencilere açık olacak. Gruplar öncelikle kursiyerlerin yaşlarına göre ayarlanacak. 

Bu kursta katılımcılar güvenli ve eğlenceli bir ortamda deniz, rüzgar ve yelkenle tanışacaklar. Kurslara katılan yelkenci adayları, bu sporu yaparken doğaya nasıl uyum sağlayacaklarını öğrenip, sorunlar karşısında doğru ve hızlı karar verebilme yeteneklerini geliştirecekler, takım içinde sorumluluk almanın farkına vararak görev paylaşımının önemini anlayacaklar ve takım arkadaşlarıyla sosyal bir ortamı paylaşmış olacaklar.

Eğitimleri sertifikalı antrenörler veriyor
Kurslar kapsamında teorik olarak denizde can ve mal emniyeti, yelken teorisi, rüzgar kuvveti, yön kavrama, seyir kuralları, terimler ve rotalar gibi konular işlenecek. Pratik eğitim kapsamında ise tekneyi tanıma, donatma, denizci düğümleri, tekneye hakim olma, seyir teknikleri, tramola – kavança atma, dümen hakimiyeti, dümensiz tekne kullanımı, bedensel müdahalenin tekneye seyir etkileri, farklı rüzgar yönlerine göre yanaşma ve şamandıra dönüşleri eğitimleri verilecek. Ayrıca, yetenek geliştirici deniz oyunları da oynanacak. 

Kursiyerlere eğitim için optimist ve laser tekne, yelken donanımı ve can yeleği Fethiye Belediyespor Yelken Kulübü tarafından, sertifikalı antrenörlerce verilecek. 
Kesin kayıt esnasında yüzme testini geçen, kilosu 48 kilogramı aşmayan adaylardan yaşı en küçükten başlayarak sıralama yapılacak ve kontenjan böylece tamamlanacak.

Antrenör Yelken : Herkesi bekliyoruz
Belediyespor Yelken Kulübü Antrenörü Erbay Yelken, “Ben çok uzun yıllardır bu sporun içindeyim. Aslen Fethiyeli bir sporcu olarak, hem İstanbul’da, hem de Fethiye’de yıllardır sadece yelken sporuyla ilgileniyorum.
Dünyayı etkisine alan salgından dolayı açılışımızı bu sene biraz geciktirmek zorunda kaldık. Tabii bu gecikme bizden kaynaklanmadı. Bakanlık genelgelerine riayet ettiğimiz için bu sene gecikme oldu. Fakat şu an Fethiye Belediyespor olarak yelken branşımızı tekrar faaliyet geçirdik. Daha önce Karagözler’de hizmet veriyorduk. Ama açık deniz olması, rüzgar durumu ve konumu dolayısıyla yerimizi Çalış’a taşıdık. Çalış’taki yeni yerimiz yelken sporu için çok daha elverişli görünüyor. 
Yelken kulübümüze şimdiden yoğun bir ilgi var. Daha yeni açılmamıza rağmen gördüğümüz ilgi gerçekten çok güzel. Sadece çocuklar ve gençler değil, tüm Fethiyeliler yelken yapabilsin diye elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Fethiye’mizin tüm gençlerini kulübümüze bekliyoruz. 
Yelken branşımızın Çalış sahilinde faaliyet göstermesi, Çalış’a da ayrı bir hava katacaktır. Bu konuda kulübümüze destek olan Çalış-Der’e de ayrıca teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Minik sporcular, “Yelken eğlenceli bir spor”
Belediyespor Yelken Kulübü sporcularından Ege Başaran; “Yelken, çok zevkli bir spor. Dalgalarla mücadele etmek çok eğlenceli. Bence herkes yelken sporundan zevk alabilir” dedi. 
Yine Belediyespor yelken sporcularından Doruk Özbakır, “yelken sporunu herkese tavsiye ettiğini” söyledi. Özbakır, “yelken sporuyla uğraşırken hem eğlendiğini, hem de yeni birşeyler öğrendiğini” belirterek, tüm çocukları ve gençleri yelken sporuna davet etti. 
Genç sporculardan Aslı Tunç ise, “önceden başka spor dallarıyla da ilgilendiğini, ama yelkenciliği diğer sporlara göre daha çok sevdiğini” söyledi. Tunç, “Yelkencilikle ilgili tüm detayları burada öğreniyoruz. Mesela bugün dalgalara göre nasıl hareket edeceğimiz konusunda eğitim aldık. Gerçekten çok eğlenceli bir spor” dedi.

Kurs ücretleri belli oldu
Yaz dönemi yelken kursları kişi başı 500 TL, aynı soyadı taşımak kaydıyla 2 kardeş birlikte olursa 2 kursiyer için toplam 700 TL olarak belirlendi. Kurslar, belgelendirmek şartıyla, gazi ve şehit çocukları içinse ücretsiz olacak. 
Kış aylarında da haftasonu bir gün şeklinde devam etmesi planlanan kursların aylık ücretinin 400 TL olması planlanıyor.
Yelken kurslarıyla ilgili detay bilgi 0532.2684977 numaralı telefondan, Belediye İş Hanı’ndaki Fethiye Belediyespor Kulüp ofisinden ya da Çalış Su Ürünleri Kooperatifinin yanındaki Fethiye Belediyespor Yelken Kulübü’nden edinilebilir.

Bakmadan Geçme