FETHİYE'DE BAYRAM NAMAZI 06:23'TE

4 Haziran Salı günü Ramazan Bayramı namazı Fethiye ve Seydikemer'de saat 06:23'te kılınıp, bayramlaşma ilk olarak camilerde başlayacak.

  • 1892
FETHİYE'DE BAYRAM NAMAZI 06:23'TE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

11 ayın Sultanı Ramazan ayını uğurlayıp, Ramazan Bayramına kavuşmak için artık son gün. Pazartesi günü arife günü olduğu için mezar ziyaretleri gerçekleştirilecek. 2 Haziran Pazar günü yatsı namazının ardından son teravih namazı kılınacak. Pazar gününü Pazartesiye bağlayan gece de son oruç tutulacak. 4 Haziran Salı günü Ramazan Bayramı namazı Fethiye ve Seydikemer'de saat 06:23'te kılınıp, bayramlaşma ilk olarak camilerde başlayacak. Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman, tüm İslam aleminin ve Fethiye, Seydikemer ve Muğla halkının mübarek Ramazan bayramını kutladı. Uzunharman, ''Kadir Gecesi idrak edildikten sonra Ramazan bayramına yaklaşıyoruz. 4 Haziran Salı günü Ramazan Bayramını idrak edeceğiz. Ramazan Bayramı namazı Fethiye'de sabah saat 06:23'te kılınacaktır. Ben bu vesileyle mübarek Ramazan ayının son günlerinde öncelikle bütün vatandaşlarımızın mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum.  Rabbim, Ramazan Bayramını sevdiklerimizle beraber birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde geçirmeyi cümlemize nasip etsin inşallah'' dedi.
Uzunharman, bayramların küskünlerin barıştığı günler olduğunu ifade ederek; ''Bayramlarımız bizim neşe, sevinç günlerimiz. Tutmuş olduğumuz orucun karşılığında Cenab-ı Mevla'nın bizlere hediye eylediği müstesna günlerdir. Ama unutmayalım ki bayram günlerinde yapmamız gereken en önemli husus. Bizler büyüklerimizi, hastalarımızı, yaşlılarımızı, yetimlerimizi, öksüzlerimizi unutmayalım. Onlara vakit ayıralım, hasta ziyaretinde bulunalım. Özellikle Peygamber Efendimiz 'Müslüman'ın Müslüman ile 3 günden fazla dargın bulunmamaktadır' diye buyuruyor. Bu vesile ile bayramı bir fırsat bilip dargınların da barışması gerektiği önemli bir gündür. İnşallah bayram vesilesiyle biz de uzaklarda olan sevdiklerimizle yakın olmayı, yine aynı şekilde dargın olan kardeşlerimizin bir an evvel aralarındaki bu kırgınlıkların da bayram vesilesiyle giderilmesini biz ümit ediyoruz. Vatandaşlarımızın tekrar bayramını tebrik ediyorum. Rabbim ağız tadıyla, birlik beraberlik içerisinde huzurlu bir bayram geçirmeyi hem ülkemize hem Fethiye'mize nasip etsin. Hayırlı bayramlar diliyorum'' dedi.

Bakmadan Geçme