Fethiye'de 200 gram ekmek 1.50 TL

Fethiye'de uzun bir süredir fiyat artışı bekleyen fırıncılar, nihayet özlemlerine kavuşuyor. Başta un, maya, elektrik, akaryakıt ve asgari ücretteki artışlardan dolayı ekmek fiyatının yeniden belirlenmesini isteyen fırıncılar, 19 Mart Cuma gününden itibaren 200 gram ekmeği 1.50 TL'den satabilecek. FTSO Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Kaymakamlığında yapılan komisyon toplantısının ardından yaptığı açıklamada, '19 Mart Cuma gününden itibaren Fethiye'de ki fırıncılarımız 200 gram ekmeği 1.50 TL'den satabilecektir. Bu fiyatın altında gramajı aynı kalmak şartıyla da satış yapabilir' ifadelerini kullandı.

  • 2799
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Fethiye'de 200 gram ekmek 1.50 TL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de bir süredir belirsizliğini koruyan ekmeğin satış fiyatı değişiyor. Fethiye’de daha önce 200 gramı 1.25 TL’den satılan ekmeğe, 0.25 TL zam yapılarak 1.50 TL’den satılması karara bağlandı. Yeni fiyatlı ekmeğin satışına 19 Mart Cuma gününden itibaren başlanacak. Başta un, maya, elektrik, akaryakıt ve asgari ücretteki artışlardan dolayı ekmek fiyatının yeniden belirlenmesini isteyen fırıncılar, 19 Mart Cuma gününden itibaren 200 gram ekmeği 1.50 TL’den satabilecek. Ramazan pidesi de Fethiye’de 300 gramı 3.50 TL’den satılacak. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat başkanlığında yapılan ilgili komisyon toplantısında ekmeğin fiyatı görüşülüp, 200 gram ekmeğin 1.50 TL’den satılması kararlaştırıldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, “Ekmek fiyatlarıyla ilgili bir süredir devam eden belirsizlikte son noktaya geldik. Bu süreçte, gerek fırıncı üyelerimizin gerekse halkımızın şikâyetlerine cevap vermek, akıllardaki soru işaretlerinin giderilmesi için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu kamuoyu açıklamasını yapmak istedik. Fethiye’de 200 gram ekmek 1.50 TL’den satılacak” dedi.
BAKANLIĞIN TEKLİFİ, “1 KG EKMEK 7.50 TL”
Çıralı, fırıncıların talebi olan ekmek fiyatının arttırılması ile ilgili olarak,  “ Ekmek fiyatlarının belirlenmesiyle ilgili TOBB'a bağlı Odaların yasal zorunluluklar nedeniyle yerine getirmekle yükümlü olduğu görevler var. Ekmek fiyatlarını belirlenmesinde 2017 yılı milattır. 2017 yılına kadar fırıncı üyelerimizden gelen talepler Oda Meclisimizde değerlendiriliyor çıkan karar doğrultusunda azami tarifesi belirleniyor ve uygulanıyordu. Ancak 2017 yılında yönetmelikte yapılan değişiklikle ekmek fiyatlarının belirlenmesinde Ticaret Bakanlığı etkin rol üstlenmeye başlamıştır. Yönetmelikte yapılan değişiklik uyarınca, Oda olarak yine fırıncı üyelerimizin gelen taleplerini Yönetim Kurulumuzda görüşüyor ve teklif ettiğimiz azami ekmek tarifesini Bakanlığın görüşüne sunuyoruz. Fethiye'deki azami ekmek tarifesi son olarak Odamız tarafından 16 Mayıs 2019 tarihinde 200 gr. Ekmek 1.25 olarak belirlendi. Bakanlık 2019 yılından bu yana ekmeğin 6,25 TL olan kg fiyatını değiştirmediği için ekmek fiyatında değişiklik yapılmadı. Aradan geçen yaklaşık 2 yıldır artan maliyetler nedeniyle fırıncı Oda üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda tam 3 kez Oda tarafından belirlenen ve Oda Meclisimizden geçen azami ekmek tarifesini Bakanlık görüşüne sunduk. Ancak Bakanlık 2019 yılından bu yana, ekmeğin kg fiyatında değişiklik yapmadığı için sadece Fethiye'de değil Türkiye genelinde hiçbir tarife değişikliğine onay verilmedi. Son olarak Bakanlığın ekmeğin kg fiyatı için 7,50 TL'ye onay vereceği bilgisini haber alır almaz, ki bu konuda Bakanlığa başvuruda bulunan ilk Odalardan biriyiz, hızlı bir şekilde hareket ettik ve 18 Şubat 2021 tarihindeki Olağan Meclis toplantımızda fırıncı üyelerimizin talepleri doğrultusunda belirlenen 240 gr ekmeğin 1.75 TL olmasına ilişkin azami fiyat tarifesini Kaymakamlığımıza sunduk” şeklinde konuştu.
HAYIRLI OLSUN
Başkan Çıralı, “Odamız, azami fiyat tarifesini belirlerken son 2 yıllık süreçte fırıncı üyelerimizin elektrik, un gibi birçok girdideki artışlar nedeniyle artan maliyet mağduriyetini dikkate alarak hareket etmiştir. Konuyla ilgili Kaymakamlık, Belediye, Odamız ve Esnaf odasından oluşan komisyon, ekmeğin gramajının değişmemesi 200 gr olarak kalması ve fiyatının 1 lira 50 kuruştan satılmasını kararlaştırdı. Meclisimizin 18 Mart 2021 tarihinde yapılacak toplantısında komisyondan çıkan 200 gr ekmeğin 1 Lira 50 kuruştan satılmasına ilişkin azami fiyat tarifesini karara bağlayacak ve 19 Mart 2021 tarihinden itibaren fırıncı üyelerimiz 200 gram ekmeği 1 lira 50 kuruştan satılmasına ilişkin azami fiyat tarifesini Odamızdan alabilecekler. Tarifenin üyelerimiz başta olmak üzere tüm fırıncılarımıza hayırlı olmasını dilerken, ekmeğimizin israf edilmesi için tüm halkımıza çağrıda bulunuyorum” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme