Fethiye Belediyespor hangi ligde oynayacak?

2019-2020 sezonunda çok başarılı bir performans göstererek, korona virüsü nedeniyle liglere ara verilen güne kadar oynanan 24 haftanın 12'sini lider geçen Fethiye Belediyespor'un yeni sezonda hangi ligde oynayacağı hala netleşmedi.

  • 1367
Fethiye Belediyespor hangi ligde oynayacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MERKEZEFENDİ'DEN KRİTİK HAMLE
Basketbol Federasyonu'nun Bakırköy Basketbol Kulübü'nü (İTÜ) finansal kriterleri yerine getiremediği için bir alt lige (TBL) düşürmesinin ardından Süper Lig'e alınacak takım ve Süper Lig'den özellikle maddî imkânsızlıklar nedeniyle çekilmesi beklenen Teksüt Bandırma'nın yerine alınacak ikinci takım için 14 Ağustos'a kadar ek katılım süreci başlatılmıştı.

Liglerin durdurulduğu gün Fethiye Belediyespor'un önünde yalnızca averajla lider olan İzmir ekibi Petkimspor’un ardından şimdi de Merkezefendi Belediyespor, Süper Lig için Türkiye Basketbol Federasyonu’na başvuru yaptı.

Basketbol Federasyonu'nun istediği belgeleri tamamlayan ve Azeri petrollerinin ana sponsorluğunu arkasına alan Petkimspor’un yarıda kalan ligin birincisi olarak Bakırköy Basketbol'un yerine Süper Lig'e alınmasına kesin gözüyle bakılıyor. Nitekim İzmir ekibi transferlerini de Basketbol Süper Ligi için yapmıştı.

Ancak bu defa, yarıda kalan ligde Fethiye Belediyespor'un arkasında 3. sırada bulunan Merkezefendi Belediyespor ekonomik açıdan zor durumda bulunan Teksüt Bandırma'nın çekilme ihtimaline karşılık Süper Lig'e alınma talebiyle Basketbol Federasyonu'na başvurdu. 
Federasyonun istediği şartları tamamladığına inanan Denizli ekibi, Teksüt Bandırma'nın önümüzdeki 10 gün içinde Süper Lig'den çekilmesi halinde Süper Lig'e katılmak istiyor. Basketbol çevrelerinden alınan bilgilere göre, Denizli ekibi bu hukuki sürecin uzaması halinde ise Basketbol Federasyonu'ndan davet alsa bile Türkiye Basketbol Ligi'nde devam etmeyi planlıyor.

FETHİYE NE YAPACAK?
Türk basketbolunda hemen her gün ciddi gelişmeler yaşanırken, Fethiye Belediyespor ise sessizliğini koruyor. Fethiye'nin spor geçmişinde hiçbir branşta Süper Lig'e bu kadar yaklaşılmamışken, şehrin Basketbol Süper Ligi konusunda nasıl bir tercih yapacağı henüz netleşmedi.

TARAFTAR İKİYE AYRILDI
Fethiyeli sporseverler Fethiye Belediyespor'un Süper Lig'e katılım başvurusu yapıp yapmaması konusunda tam anlamıyla ikiye ayrıldılar. Bir grup, Fethiye'nin imajına ve ekonomisine yapacağı katkılar göz önüne alındığında, bir daha böyle bir imkanın ne zaman yakalanabileceğinin belirsizliği de düşünüldüğünde, Belediye'nin önderliğinde, şehrin önde gelen isimlerinin ve kuruluşlarının maddî katkılarıyla bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini düşünüyor.

Bir diğer grup ise, özellikle Kovid-19'un sarsıcı etkisi altındaki Fethiye ekonomisinin sadece basketbolda değil, herhangi bir spor branşında Süper Ligi taşıyamayacağını, Fethiye dışından kuvvetli sponsorlar bulunmadıkça Fethiye'nin Süper Lig'de temsil edilmesinin mümkün olmadığını değerlendiriyor. 
Sonuç olarak, Fethiye Belediyespor'un 2020 - 2021 sezonunda Anadolu Efes, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımlarla Süper Lig'de mi, yoksa Mamak Belediyesi, Semt77 Yalova, BUDO Gemlik gibi takımlarla TBL'de mi oynayacağı kısa süre içinde netlik kazanacak.
 

Fethiye Belediyespor hangi ligde oynayacak?
Fethiye Belediyespor hangi ligde oynayacak?
Fethiye Belediyespor hangi ligde oynayacak?
Fethiye Belediyespor hangi ligde oynayacak?
Fethiye Belediyespor hangi ligde oynayacak?
Fethiye Belediyespor hangi ligde oynayacak?

Bakmadan Geçme