Fethiye Belediyesi Hayvan Hakları Komisyonu faaliyetlerini sürdürüyor

Birçok il ve ilçe belediyesinde kurulmamışken, Fethiye Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen Hayvan Hakları Komisyonu çalışmalarını bu kapsamda sürdürüyor.

  • 877
Fethiye Belediyesi Hayvan Hakları Komisyonu faaliyetlerini sürdürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı,Fethiye Belediyesi, Milli Parklar, Milli Eğitim Müdürlüğü ve HAYED işbirliğinde hayvansever ve doğa dostu nesiller yetiştirmek amacıyla eğitimler düzenlenmeye devam ediliyor.

 

Birçok il ve ilçe belediyesinde kurulmamışken, Fethiye Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen Hayvan Hakları Komisyonu çalışmalarını bu kapsamda sürdürüyor. Fethiye’de başlatılan 2018 – 2019 eğitim öğretim yılı sonuna kadar 5 bin öğrencinin eğitim alacağı projede bugün Hayed doğa eğitim parkında bilgilendirme faaliyetleri devam etti. Fethiye Belediyesi Hayvan Hakları Komisyonu üyeleri Veli Papuşçu ve Mürüvet Başıhoş da eğitimlere katılım sağladı. Proje kapsamında doğasever ve hayvansever nesiller yetiştirmek ve bu projenin Türkiye geneline yayılması hedefleniyor.

 

Fethiye Belediyesi’nin uygulamada eğitimlere destek verdiğini belirten HAYED Fethiye sorumlusu Gökçen Bayram, “Mayıs ayı sonunda yaklaşık 5 bin öğrenciye doğa sevgisini aşılamış olacağız. 2019-2020 eğitim öğretim yılında Eylül ayında başlayan eğitimlerimiz Haziran ayında son bulacak. Fethiye’deki tüm ortaokul ve ilkokul öğrencilerine eğitim vermeyi planlıyoruz. Bu projenin amacı doğasever ve hayvansever çocuklar yetiştirmektir. Bunun bir adım ötesi Türkiye’de yaygınlaşıp, Trafik Eğitim Parkları gibi, Doğa Eğitim Parkları açılarak doğasever ve hayvansever neslin Türkiye’de yetişmesini sağlamaktır” dedi.

 

 

Bakmadan Geçme