Eski Fethiye yazıları kitap oldu

Eski ADD Fethiye şube başkanlarından Güngör Berk Fethiye ile ilgili bir gazetede yazdığı yazılarını Fethiye Belediyesinin katkıları ile kitap haline getirdi. 'Eski Fethiye Yazıları' isimli kitap Fethiye Belediyesinin kültür hizmeti olarak bastırılıp, Fethiye halkına sunuldu. Fethiye Belediyesi Meclis Salonunda yapılan kitap tanıtım törenine Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'da katıldı. Karaca, kitap ile ilgili olarak, 'Kitap için bize geldiğinde, hiç düşünmeden evet dedik. Bu kitap Fethiye'de yaşayan insanlara öncülük edecek' dedi.

  • 1743
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Eski Fethiye yazıları kitap oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ADD Fethiye Şubesinde yıllarca başkanlık yapan, Etibank Üçköprü maden işletmesinden Emekli 80 yaşındaki Güngör Berk, bir gazetede yazdığı yazılarını, “Eski Fethiye Yazıları” adı altında kitap haline getirdi. Kitabı Fethiye Belediyesi kültür hizmeti olarak bastırıp, dağıtımına başlarken, kitabın tanıtımına Belediye Başkanı Alim Karaca ile belediye yetkilileri katıldı. Fethiye Belediye meclis salonundaki kitap tanıtım töreninde kitaplarını da imzalayan Güngör Berk, ilk imzalı kitabı Başkan Alim Karaca ile Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli’ye sundu. Kitap tanıtım töreninde Güngör Berk’in eşi Nilgün Berk ile Fethiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halime Ok’ta yer aldı. Eski Fethiye Yazıları kitabı ile ilgili kısa bir açıklama yapan Güngör Berk, tanıklığını yaptığım Fethiye’yi yazılarıma döktüm. Bir gün gazetede uyuyan yazıları canlandıralım dedik. Bu düşünceyle bu kitap ortaya çıktı” dedi. Berk, “Fethiye’ye ilk kez 1962 yılında geldim. Çocukluğum ve eğitim hayatım Bursa ve İstanbul’da geçmişti. Her iki ilimizde çok seviyorum. Üniversiteyi bitirdikten sonra Göcek’te ki Etibank’ta Maden Jeoloğu olarak işe girdim. Fethiye’ye ilk ayak bastığımda doğasının güzelliğine ve tarihine karşı büyülenme oldu ve Fethiye’den ayrılamadım.  Bu akan zaman içerisinde Fethiye’de beni içerisine aldı. Fethiyeli oldum. Fethiyeli olalı yarım yüzyılı geçti. Bugünde diyorum ki her şehir güzel ama ben en çok Fethiye’yi sevdim. İlk gördüğümde Fethiye küçük bir sahil kasabasıydı. Fethiye ovasının imara açılmasından dolayı şimdilerde büyük bir kent olma yolunda ilerliyor. Yaşadığım süreç bu dönemin tanıklığıdır. Tanıklığını yaptığım Fethiye’yi yazılarıma döktüm. Bir gün gazetede uyuyan yazıları canlandıralım dedik. Bu düşünceyle bu kitap ortaya çıktı. Kitabın baskısını üstlenen ve bunu bir kültür hizmeti olarak ele alan Fethiye Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Bu kültür hizmetinin devam etmesini temenni ediyorum. Eski Fethiye Kitabımın yayınlanmasını ve baskıya verilmesini sağlayan Sayın Başkan Alim Karaca’ya ve destek verenlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  
BİZLERE DEĞERLER KATACAK
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, “Güngör ağabeyimi uzun süredir tanıyorum. Kendileri Fethiye’de Atatürkçü Düşünce Derneği’nin öncülüğünü yapmış olan kişilerdendir. Onları tanımak gurur verici… Bu süreç içerisinde Güngör abimiz yıllarca mücadele verdi. Kitap için bize geldiğinde, hiç düşünmeden evet dedik.  Bu kitap Fethiye’de yaşayan insanlara öncülük edecek. Bizlere çok değerler katacak. Fethiye’mizi çok iyi anlatmış. Kitabı 1 gecede bitirdim. İçinde çok güzel anıları var. Bu kitap için Güngör Bey’e çok teşekkür ederim” diye konuştu.  
 

Eski Fethiye yazıları kitap oldu
Eski Fethiye yazıları kitap oldu
Eski Fethiye yazıları kitap oldu
Eski Fethiye yazıları kitap oldu
Eski Fethiye yazıları kitap oldu

Bakmadan Geçme