Düzensiz kaçak göçmenlere devlet şefkati

Fethiye'de, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Fethiye Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Grup Amirliğince, Ölüdeniz mahallesinde dün gece yapılan operasyonda 4 araç içerinde, Irak, İran, Mısır ve Suriye uyruklu 97 düzensiz göçmen ile birlikte 10 organizatör yakalanarak gözaltına alındılar. Göçmenler Fethiye kapalı spor salonuna getirilirken devlet göçmenlere battaniyeden yiyecek ve içeceğe kadar ihtiyaçlarını giderdi. Yetkililerin sağladığı battaniyelerle soğuktan korunan göçmenler ifadeleri alındıktan sonra İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilecek.

  • 808
Düzensiz kaçak göçmenlere devlet şefkati
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgilere göre Fethiye’de yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmaya çalışan 97 göçmen yakalanırken 10 organizatörde yakalanıp gözaltına alındı. Fethiye GİM Grup Amirliğince Fethiye ilçesinde, değişik pansiyon ve otellerde kalan göçmenlerin yurt dışına kaçırılacağı bilgisi alınması üzerine yapılan çalışmalar sonucunda, göçmenlerin 3 otobüse toplandığı bir araç öncülüğünde, Ölüdeniz Mahallesine götürüldüklerinin tespit edilmesi üzerine Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile operasyon yapılarak öncülük yapan araçta 4 kişi, otobüslerde 6 kişi olmak üzere 10 organizatör yakalanarak gözaltına alındı. 

Otobüslerde Irak, İran, Mısır ve Suriye uyruklu 66 Erkek,14 Kadın,15 Erkek Çocuk 2 Kız Çocuk olmak üzere toplam 97 Düzensiz Göçmen yakalanıp Fethiye kapalı spor salonuna getirildiler. Düzensiz göçmenlerin soğuktan etkilenmemeleri için devlet battaniyeden yiyecek ve içeceğe kadar ihtiyaçlarını temin edip dağıttı. Göçmenler kapalı spor salonunun içerisinde battaniyeler altında geceyi geçirirken işlemleri tamamlandıktan sonra İl Göç İdaresine teslim edilecekleri öğrenildi. 10 organizatörün soruşturması Fethiye ilçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği tarafından sürdürülüyor. 

Bakmadan Geçme