Duraman, 'Zor şartlar altında başardık'

Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası İstanbul yarışı 136 sporcunun katılımıyla yapıldı.

  • 943
Duraman, 'Zor şartlar altında başardık'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sarıyer Motosiklet Kulübü tarafından zamana ve doğaya karşı yapılan yarışta Fethiye Orman Spor Kulübü Sporcuları kıyasıya bir mücadele verdi. Türkiye endro şampiyonasında EB (usta gurubunda) mücadele eden Türkiye 2.si - İbrahim Duraman parkurdaki yaşadığı zorlu anları ve yarış parkurlarını anlattı. Zor şartlara dikkat çeken İbrahim Duraman, “Yarış gayet zorluydu. Tabi ki zor şartlar yağmur, çamur oralar bilmediğimiz etaplar olduğu için farklıydı” dedi. 


ZOR ŞARTLAR ALTINDA BAŞARDIK
Zor şartlar altında başardıklarını belirten Türkiye endro şampiyonasında EB (usta gurubunda) mücadele eden ve ikinci olan İbrahim Duraman, “Yarış gayet zorluydu. Tabi ki zor şartlar yağmur, çamur oralar bilmediğimiz etaplar olduğu için farklıydı. Gidip gelmek o yolda bizler için yorucuydu. Yarış güzel geçti. İyi bir derece yaptık. Bir kupa kazandık ikinciliğimiz var. Zor şartlar altında başardık diyelim. Yarış esnasında düşmeler çok yaşandı. Tabi ki yarıştığım etaplar zorlu yerler. Oraların engelleri ve riskler çoktu. Ama Endura işi zoru başarmak olduğu için bizde elimizden geleni yaptık” şeklinde konuştu. 

BU SPOR RİSKİ OLAN BİR SPOR
Zorluklarına ve yoruculuğuna rağmen kendisi için en ideal bir spor dalı olduğunu vurgulayan İbrahim Duraman, “Bu spor güzel bir spor. Diğer uğraşılacak aktivitelere boş yerlerde zaman geçirmelere göre bu sporla uğraşabilirler. Bu tarz zorlu veya yorucuda olsa bu sporu kendim için iyi bir spor dalı olarak gözlemledim. Herkese de tavsiye ederim. Biz tabi ki bu işi yaparken komple koruma ekipmanlarımızı,  kıyafetlerimizi giyerek yapıyoruz. Şu algı oluşmasın dışarıda normal hayattaki gibi kesinlikle değiliz. Bu spor riskleri var ama o riski göze alarak yarışa gidecek şekilde hazırlanıyoruz. Çoğu zaman arkadaşlarımızla gezi ve turlarımız da oluyor. Zevkli ve güzel bir spor” ifadelerini kullandı. 

FETHİYE’DEKİ PARKURUN DÜZENLENMESİ LAZIM
Fethiye’deki mevcut parkurun iyileştirilmesi gerektiğini belirten Enduro Şampiyonu İbrahim Duraman, “Fethiye’de parkurumuz var ama dehada iyileştirilebilir. O parkurumuza da biraz daha önem verilmesini istiyoruz. Biraz daha iyileştirilmesi gerekiyor. Çevre ve koruması yönünden sıkıntılar yaşıyoruz. Oradaki düzenlenmesi gereken yerler var. Fethiye’de bu sporu yapmak isteyenlere ve bu sporla uğraşan vatandaşlara Fethiye halkından ve büyüklerimizden de destek vermelerini istiyoruz” dedi. 

FETHİYE BU ŞAMPİYONLUKLARA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Enduro şampiyonluklarının takvimde Fethiye’ninde yer aldığını söyleyen İbrahim Duraman, “Fethiye’de bu şampiyonluklar yapılıyor. Şuanda Türkiye Motorcular Federasyonunun takviminde zaten var. İnşallah Ağustos ve Ekim arasında yapılması planlanan 1-2 yarış bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

BU SPORA MADDİ VE MANEVİ DESTEK VERİLMELİ
Ülke genelinde tün yarışlara kendi imkanları ile gittiklerini, ama bu durumun zor olduğuna dikkat çeken Şampiyon İbrahim Duraman, “Şuana kadar kendi imkanlarımızla gidip geliyoruz. Biz tabi ki büyüklerimizden destek olmasını bekleriz. Diğer büyükşehirlere yarışlara gittiğimizde başka şehirlerden gelen sporculara destek olunduğunu duyuyoruz. Bizlerde aynı desteği bekliyoruz. Bu masraflı bir iş, kıyafetinden tutunda kalmasından, yakıtından ve zamandan. Zaman zaten kendimizden gidiyor. Daha iyi dereceler getirebilmemiz ve bu spora meraklı vatandaşları yönlendirebilmek için destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

GENÇLERE DESTEK ŞART
Bu spora yeni adım atmış gençlere teşvik amaçlı desteğin şart olduğunu dile getiren Şampiyon İbrahim Duraman, “Manevi ve maddi olarak destek şart. İnsanlara destek olursa bu işe yöneleceklerdir. Daha iyi yerlere gelmek içinde mücadele edecektir. Bu çok yüksek rakamlara yapılan şeyler değildir. O masrafını giderebileceği kadar destek olunursa herkesin bu spora yönelmesi ve gençlerimizin daha başarılı hale gelmesine neden olacaktır” dedi.
 

Duraman, 'Zor şartlar altında başardık'
Duraman, 'Zor şartlar altında başardık'
Duraman, 'Zor şartlar altında başardık'
Duraman, 'Zor şartlar altında başardık'
Duraman, 'Zor şartlar altında başardık'

Bakmadan Geçme