Dolandırıcılık Suçundan Hakim Karşısına Çıktılar

Muğla merkezli 4 ilde eylül ayı içinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda kendilerinin kamu kurumlarıyla irtibatlı olduğunu söyleyerek icradan ucuz ev, arsa ve araba almak vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklanan 5 şüpheli ile tutuksuz 2 şüpheli ikinci kez hakim karşısına çıktı. Nitelikli dolandırıcılık suçundan Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 6 tutulu sanık için iddia makamı 5 yıldan 50 yıla kadar hapis cezası istemişti.

  • 7350
Dolandırıcılık Suçundan Hakim Karşısına Çıktılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kamu kurumlarıyla irtibatlı olduğunu söyleyerek, icradan ucuz ev, arsa ve araba almak vaadiyle yüksek meblağlarda vatandaşları dolandırdıkları belirlenen kişilerin yakalanması için operasyon başlatmıştı. Fethiye merkezli yapılan çalışmalar sonucu İzmir, İstanbul, Çanakkale ve Antalya'da 50’ye yakın kişiyi mağdur ettikleri tespit edilen D.E., M.Ü.T., D.A., C. E., H.M. ve H.U. ile tutuksuz 2 şüpheli Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada ikinci kez hakim karşısına çıktılar. İlk duruşmada sanıklar savunma yapıp suçlamaları reddetmişti. Günün duruşmasında dolandırıldığı iddia edilen müştekilerden ikisi daha dinlendi. Tanıklar dolandırıldıklarını kendilerine ucuz ev almak vadi ile sanıkların kandırdığını ayrıntılı şekilde anlattılar.
EŞİ ÜZÜNTÜDEN HAYATINI KAYBETMİŞ 
Tanıklardan Zelfinaz B. bu olaylardan dolayı eşinin kalp krizi geçirip hayatını kaybettiğini sanık S. Y.’nin icradan ucuza ev alabilmek için 80 bin TL istediğini 50 bin TL’yi bir banka şubesinden tutuklu sanık D. E.’nin hesabına gönderdiğini avukata vermek içinde 30 bin TL’yi de S.Y.’ye teslim ettiğini vaat edilen evin verilmediği gibi parayı da geriye vermediklerini D.E., E.D., S.Y.’den şikayetçi olduğunu kaydetti. Kendisini H.U. İsimli birinin aradığını şikayetçi olduğum kişilerin yeni ortağı olduğunu söyleyerek davadan senet verip davadan vazgeçmek istediklerini söyledi. Ben senedi almadım. Zararımı da karşılamadılar. Şikayetçiyim şeklinde konuştu. Müşteki Ramazan B.’de H.M. ve M.Ü.T.’den şikayetçi olduğunu belirterek M.Ü. tarafından kendisine senetle ödeme yapılmadığını söyledi.  
TAHLİYE İSTEMİ REDDEDİLDİ 
Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanık müdafileri de savunma yaparak müvekkillerinin tahliyesini istedi.  Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde icradan ucuz ev, arsa ve araba almak vaadiyle yüksek meblağlarda para toplayan ev ve diğer vaat ettiklerini teslim etmeyen sanıklar için iddia makamı iddianamesinde nitelikli dolandırıcılık suçu nedeni ile 5 yıl ile 50 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılmasınıistemişti. Duruşmada tutuklu sanık avukatları sanıkların üzerine atılı suçtan dolayı maddi zararı karşılayabilmek için tahliyelerini istedi. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar verirken, bazı müştekilerin dinlenmesi, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri tarihe erteledi. 

Bakmadan Geçme