Ortaca Cinayet Sanığı İçin Müebbet Hapis İstendi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde geçtiğimiz yıl ağustos ayı içinde ölü bulunan ve kaza sonucu motosikletten düşüp hayatını kaybettiği değerlendirilen 2 çocuk babası 56 yaşındaki Hüsamettin Karaduman'ın aynı mahallede oturan komşusu Mustafa B. (56) tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edilmişti. Tutuklu sanık Mustafa B. için Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın ilk duruşmasında savcı mütalaada bulunup kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezası istedi.

  • 2972
Ortaca Cinayet Sanığı İçin Müebbet Hapis İstendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 2 saat süren duruşmaya tutuklu sanık Mustafa B. avukatı Gülizar Türk ile katılırken, müşteki olarak maktul Hüsamettin Karaduman’ın oğlu Akay Karaduman hazır bulundu. Sanık Mustafa B. savunmasında daha önce verdiği ifadeleri tekrar ederken cinayeti namusu için işlediğini iddia etti. 
MÜEBBET İSTEDİ
İddia makamı esas hakkında mütalaada bulunarak, sanığın Eskiköy- Ekşiliyurt kavşak noktasında maktulu motosikletini park etmiş halde gördüğünü, 48 RU 473 plakalı motosikletinden inip motosikletinden bıçağı alıp, Hüsamettin Karaduman'ı 5 farklı yerinden bıçakladığını, olayda sanık her ne kadar maktulün eşini taciz ettiğini beyan etmiş ve bu durumun yarattığı tahrik ile hareket ederek yaralama kastı ile maktule saldırdığını ileri sürmüş ise de sanığın taciz iddialarının tanık beyanları ile doğrulanmadığını ve şahsı kasten öldürmeye yönelik eylemde bulunduğu için müebbet hapis ile cezalandırılmasını kamu adına talep etti. Sanık Mustafa B. esas hakkındaki savunmasında müştekinin beyanlarını kabul etmeyerek “Hareketli bir yaşam sürmedim. Çocuklarımı evlendirdim bu nedenle borçlandım. Borçlarımı tarla satarak ödedim. Maktul bir gece evimin camına taş attı. Dışarı çıktığımda alkollü vaziyetteydi. Neden geldiğini sordum. Yanlış eve geldiğini söyleyince kendisine yumruk attım. Ama bana vurmadı. Eşimle aile ilişkimiz 5 yıl önce bitmişti. Bana herhangi bir sebep söylemiyordu. Evliliğimizi kurtarırız diye ayrı yaşıyorduk. Mahkemenizin kararına saygılıyım” dedi. Son sözleri sorulan sanık Mustafa B. “Bıçağı yaralamak maksadı ile sapladım. Kasık bölgesine vurdum. Bir defa salladığımı hatırlıyorum. Her ikimizde alkollüydük. Ancak kaç sefer bıçak salladığımı hatırlayamıyorum” şeklinde konuştu. Mahkeme sanık Mustafa B.’nin tutukluluğuna devamına karar verirken, sanık müdafinin talep ettiği tanıkların dinlenmesi için duruşma ileri tarihe erteledi.  
 

Ortaca Cinayet Sanığı İçin Müebbet Hapis İstendi
Ortaca Cinayet Sanığı İçin Müebbet Hapis İstendi

Bakmadan Geçme