DOĞA TURİZMİ İÇİN AB PROJESİ HAZIRLANDI

Türkiye'nin ilk uzun mesafe yürüyüş parkuru olan ve yılda yaklaşık 2 bini aşkın kişinin yürüdüğü Fethiye-Antalya arasındaki 509 kilometrelik antik Likya yolunun adeta mucidi olan İngiliz uyruklu Kate Clow Fethiye'nin Faralya Mahallesi Muhtarlığı ve Faralya Köyü doğasını, kültürünü yaşatma ve doğa turizmini geliştirme derneğinin öncülüğünde doğa turizmini geliştirmek amacıyla proje hazırlığı gerçekleştirdi.

  • 1997

Yaklaşık 120 bin TL'lik Avrupa Birliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı projesi için Faralya, Dodurga, Boğaziçi Muhtarlıkları ile Fethiye Belediyesi ve Kültür Rotaları derneği ortaklık yürütüyor. Projeye göre dünyanın en gözde koyları arasındaki Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu ile çevrede doğa turizmi için başta kadınlar olmak üzere işletmeciler eğitilecek. Faralya Güzelleştirme ve Kültür Derneği Başkanı Recep Karadağ Faralya, Mahalle Muhtarı Hasan Karaburun, Kültür Rotaları Derneği yönetim kurulu Başkanı Kate Clow, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner'i ziyaret ederek proje hakkında bilgi sundular. Kaymakam Şahiner, projeyi desteklediğini belirterek; ''Özellikle yöredeki kadınların eğitilip turizme katkıda bulunacak olması yörenin kalkınması için çok yararlı bir proje olarak görüyorum'' ifadelerini kullandı.


''DOĞA TURİZMİ GELİŞTİRİLECEK''
Kültür Rotaları Derneği yönetim kurulu Başkanı Kate Clow 30 yıldır Fethiye'de yaşadığını belirtip; ''20 sene önce bu bölgede kurulduk. Yediburunlar ve Faralya bölgesi arasında doğa turizmini geliştirmek için Avrupa Birliği projesi hazırladık. İnşallah projeyi kazanacağız. Fethiye Belediyesi de bize destek verecek” dedi.

 

''KADINLARA KURS VERİLECEK''

Faralya Güzelleştirme ve Kültür Derneği Başkanı Recep Karadağ da “Doğayla iç içe olduğumuz için amacımız köyümüzün turizmini biraz daha geliştirmek. Konaklamaya gelen misafirlerimizin bir kaç gün daha fazla konaklamasını istiyoruz. Bu konuda hibe başvurusunda bulunacağız. 120 bin TL'lik hazırlamış olduğumuz bir projemiz var. İnşallah hibe sağlarız ve projemizi hayata geçiririz. Bu projeyle birlikte Yediburunlara kadar olan bölgede köy kadınlarına gastronomi kursları vereceğiz. Yine el işleri yapacaklar. Likya yolu üzerinde satış ofisi oluşturacağız. Böylece kadınlar yaptıkları ürünleri satabilecekler ve ekonomilerine katkı sağlayabilecekler” dedi.

 

''KATKI SAĞLAMAYA HAZIRIZ''

Fethiye’nin her noktasının bir birinden değerli olduğunun altını çizen Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu ve Cennet Koyu gibi koylarımız Faralya Mahallesi sınırları içinde. Faralya’nın her tarafı bizim için çok önemli. Burayla ilgili muhtarımız Hasan Karabulun ile çalışmalar yaptık. Yine orada ikamet eden Profesör ile görüştük. FETAV’da daha önce ‘Tarlalardan Tatlar’ ile ilgili proje kabul edilmişti. İnşallah bu proje ile onu birleştirerek ne katkı sağlayabilirse biz hazırız. Kelebekler Vadisi, Likya yoluyla ilgili neler yapılabilirse, Kabak Koyunun geliştirilmesiyle ilgili geçtiğimiz yıl muhatımızla görüştük. Yolların yapılması ve teknelerin bağlanabilmesi için küçük iskele yapımı şuan gündemimizde. Bizim Kelebekler Vadisine seyir terası yapılmasıyla ilgili müracaatımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme