Destek Programı Toplantısı Yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek programları kapsamında yürütülen 'Güçlü Türkiye'nin Mutlu Çocukları Planla, Eğlen, Öğren' projesinin toplantısı Fethiye Gazi Ortaokulunda bulunan Bilim ve Sanat Merkezi salonunda yapıldı. Toplantıda proje sloganının logo tasarım yarışmasında birinci olan öğrenciye ödülü sunuldu.

  • 2215
Destek Programı Toplantısı Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programları 2019-1 özel çağrısına ‘Güçlü Türkiye’nin Mutlu Çocukları Planla, Eğlen, Öğren’ projesi ile başvuran Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi 25 bin projenin arasında ilk bine girerek hibe desteği almaya hak kazandı. 3 ay boyunca Fethiye’de çeşitli etkinliklerin yapılması hedeflenen projenin toplantısı Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi salonunda yapıldı. Toplantıya; Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Vildan Alp, Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Aslı Gökalp, Fethiye Belediyesi Antrenörü Ali Yorgun, Kara Bisiklet Kulübü ve Bisiklet Antrenörü Ebubekir Kulekaya, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Aslı Gökalp, toplantıda katılımcılara ‘Güçlü Türkiye’nin Mutlu Çocukları Planla, Eğlen, Öğren’ projesi hakkında bilgiler verdi.  Proje tanıtım toplantısında aynı zamanda proje sloganının logo tasarım yarışma sonuçları da açıklandı. Fethiye’deki lise öğrencileri arasında düzenlenen ve 15 eserin katıldığı yarışmada Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Eylem Özdemir birinci oldu. Birinci olan öğrenciye ödülünü öğretmeni Jale Orhan takdim etti. Ayrıca yarışmaya katılan öğrenci ve öğretmenlere de teşekkür belgeleri sunuldu.
Toplantının ardından Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Aslı Gökalp, gazetecilere açıklama yaptı. Gökalp, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlik projelerini desteklemek kapsamında 2019 yılındaki çağrısına bizde bir proje yazarak katıldık. Ve 25 bin projenin arasından ilk bine girerek projemiz desteklenmeye hak kazandı. Projemiz Bilim Sanat Merkezi öğrencileri için sportif ve gönüllülük faaliyetleri içeren bir projedir. Projemiz 1 Mart-1 Haziran arasında 3 ay boyunca sürecek. Her ay iki etkinlik yapacağız. İlk önce 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde çocuklarımızla birlikte Hisarönün’den Kayaköy’e güzel bir rotada yürüyüş yapacağız. Doğada bir arada olmanın ve spor yapmanın keyfini yaşayacak öğrencilerimiz. 
İkinci etkinliğimiz Fethiye Yerel Tohumlar Derneği ile organize edeceğimiz çocuklar arasında Tohum Takas Şenliği yapacağız. Çocuklar yerel tohumları tüketmenin, üretmenin nasıl olduğunu, paylaşmanın, birbirleriyle takas yapmanın ne demek olduğunu Şehit Fethiye Bey Parkında birlikte yaşayıp görecekler.
Üçüncü etkinliğimiz nisan ayı etkinliğimiz. Savunma sporlarından biri olan Kick Boks eğitimi yapacağız. Türkiye Kickboks Federasyonuna bağlı Fethiye Belediyesi Antrenörü Ali Yorgun eşliğinde çocuklarımız 1 ay başlangıç seviyesinde kick boks eğitimi alacaklar. Daha sonra Kara Bisiklet Kulübü ve Bisiklet Antrenörü Ebubekir Kulekaya ile çocuklar arası bisiklet şenliğimiz var. 10 Nisan ara tatile denk geliyor. 
Son etkinliklerimiz mayıs ayında anneler gününe denk gelen günde annelerimizle beraber Kayaköy’ünde bir Kültür Sanat turumuz var. Kokartlı turist rehberi Altan Çelik eşliğinde çocuklarımız Kayaköy’ün gizimle hikayelerini dinleyerek gezecekler.  Son etkinliğimizde HAYED ile bir program hazırlandı. Çocuklara orada eğitim verilecek ve hayvan dostlarıyla beraber dünyayı paylaşmanın nasıl bir şey olduğunu görecekler” diye konuştu.
Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit de, “Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak sadece sporun içerisinde değiliz. Bakanlığımızda sadece spora destek vermiyor. Sporun yanında çocuklarımızı geleceğe daha iyi hazırlamak adına sanatsal ve kültürel anlamda çocuklara her türlü desteği veriyoruz. Bugün Gazi Ortaokulunda Bilim Sanat Merkezinin bir projesi kabul edilmiş. Dün Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Değerler ile ilgili bir projesi kabul edildi. Fethiye’de iki okulumuz bakanlığımız tarafından proje bazında destekleniyor. İnşallah bu şekilde projeler çoğalır. Bakanlığımızın spora verdiği destek sürüyor. İnşallah Gençlik Merkezimiz açılırsa sanatsal, kültürel ve sportif anlamda da gençlere desteğimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.


 

Destek Programı Toplantısı Yapıldı
Destek Programı Toplantısı Yapıldı
Destek Programı Toplantısı Yapıldı
Destek Programı Toplantısı Yapıldı
Destek Programı Toplantısı Yapıldı
Destek Programı Toplantısı Yapıldı
Destek Programı Toplantısı Yapıldı

Bakmadan Geçme