Dere ıslahı ve yol çalışması çıkmazı 

Fethiye'nin Karaçulha Mahallesi'nde bir süredir dere ıslahı ve yol yapım çalışmaları devam ediyor. Karaçulha Mahallesi Muhtarlığı öncülüğünde ilgili kurumların iş makineleri ve ekipleri tarafından faaliyetler yürütülüyor. 

  • 958
Dere ıslahı ve yol çalışması çıkmazı 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karaçulha Mahallesi Avdan Mevkii üzerinde yapılan çalışmalar esnasında Taner Türkmen isimli şahıs evinin haksız şekilde yıkılmak istendiğini ileri sürdü ve konuyla ilgili hukuki süreç başlattıklarını belirtti. Karaçulha Mahallesi Azası Mustafa Zehir ise devlet tarafından sağlanan hizmete öncülük ettiklerini dile getirerek, yapılan bu çalışmalar sonucunda ulaşımın kolaylaşacağını vurguladı. 

Karaçulha Mahallesi Azası Mustafa Zehir yaptığı açıklamada, “Buradaki olayı ilk defa yaşadık. Çalıca Mevkii’nden itibaren 5 kilometrelik yol ve dere ıslahı çalışması yapıldı. Vatandaşımızın burada bir evi var. Biz sadece devletin sağladığı hizmetin öncüsüyüz. Biz kimseye evini yık, ağacını kes gibi söylemlerimiz olmadı. Geldiğimiz aşamaya kadar 99 kişi bu olaya evet diyor bir vatandaşımız karşı çıkıyor. Derelerimiz temizlenmesi adına dilekçe sunduk. Yağmur ve sel olaylarında tarım arazileri zarar görüyor. Devlet Su İşleri’nden istimlak olan yerlerinde yol çalışması da yapılıyor. Burada seraları olan vatandaşlar var yolu yok, sırtında domates taşıyor. Yarın burada yangın ve benzeri bir olay olsa hemen itfaiyelerimiz ve ambulanslar anında olaya müdahale eder. Biz devletimizin imkanları ile burada öncü olarak bu hizmetleri yapıyoruz. Önce insanlarımızı ikaz ediyor, onlar da hiç sorun çıkartmıyor. 10-15 yıl önce olması gereken bu hizmetler şimdi oldu” şeklinde ifadeler kullandı. 

Bölge sakinlerinden Taner Türkmen açıklamasında, “Burada derenin en geniş yeri 46 metre. Karşıdaki adamı yer sahibi edebilmek adına burada bir kasıt var. Biz yetkili kurumlara başvuruda bulunduk. Burası çok geniş bir yer, biz burada devletin yerine el koymak değil; derenin büyük alanın ortasından geçmesini istiyoruz. Biz evin olduğu yeri mahkemeye verdik. Mahkeme süreci beklemeden her gün iş makinesi eve doğru ilerliyor. Biz mahkeme sonucunu beklemek istiyoruz, buraya hiçbir yetkili de gelmedi. Ben buradan İçişleri Bakanımıza sesleniyorum. Adalet olsun; adaletli olsunlar, taraf tutmasınlar” dedi. (FATİH DERELİ)


 

Dere ıslahı ve yol çalışması çıkmazı 
Dere ıslahı ve yol çalışması çıkmazı 
Dere ıslahı ve yol çalışması çıkmazı 
Dere ıslahı ve yol çalışması çıkmazı 

Bakmadan Geçme