Dedektörlü altın arayıcıları iş başında

Fethiye'de son günlerde etkili olan yağışlı havalarla birlikte, ellerinde dedektörlerle yüzük, küpe ve bozuk para arayan vatandaşlar plaja koştu. Gün boyu ilçedeki plajlarda yazın yerli ve yabancı turistlerin düşürdüğü ziynet eşyaları ve madeni paraları arayan vatandaşlar, bu kıymetleri ekonomiye kazandırıyor. Haftada yaklaşık 2 bin TL'lik yüzük, küpe ve bozuk para bulduğunu söyleyen Cenk Akın 'Pandemi tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizi ve Fethiye'yi de etkiledi. Plajlarda fazla turist yoktu. Kıymetli altın ve gümüş gibi takılarla madeni para bulabiliyorum. Ancak bu yıl geçen yıllardan daha az iş oluyor' dedi.

  • 33661
Dedektörlü altın arayıcıları iş başında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dedektörlü plaj avcıları, yazın turistler tarafından düşürülen değerli eşyaları bulabilmek için Çalış ve Ölüdeniz plajlarında arama yapıyor. Dünyanın sayılı plajları arasında gösterilen Çalış ve Ölüdeniz plajları her yaz yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlarken; düşürülen ziynet ve madeni paralar dedektörler ile bulunup ekonomiye kazandırılıyor. Yaklaşık 1,5 kilometre uzunluğundaki Çalış Plajı’nda dalgalar kıyıya vurdukça denize düşürülen kıymetli eşyalar ile küpe, yüzük gibi takılar kumlarla beraber sahile getiriliyor. Son günlerde yağan yağmurlarla birlikte denizdeki dalgalar artınca dedektörünü yanına alan aynı plajda yazın motosiklet kiralama işi yapan Cenk Akın bugünlerde kıymetli eşya ve madeni paraları ekonomiye kazandırmak için baştan sona plajı arşınlıyor. Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yaz sezonunda fazla turist olmayınca bu yıl geçen yıllara oranla daha az buluntu yapıldığı ifade edildi. Bulduğu altın yüzük ve madeni paraları gösteren Çalış Plajı’nda motosiklet kiralama işi yapan Cenk Akın, “Pandemi turizmi etkilediği gibi bu işi de etkiledi. Olsun yine de haftada en az 2 bin TL’lik iş yapıyorum” ifadelerini kullandı. 

Cenk Akın, “Fazla dalga olmadığı zaman pek bir şey olmuyor. Bozuk para, nadiren denize girenlerin düşürdüğü takılardan buluyorum. İçecek kutuları ve şişe kapakları arıyoruz ve kış mevsimini değerlendiriyoruz. Pandemi tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizi ve Fethiye’yi de etkiledi. Temennimiz en kısa sürede bu salgının sona ermesi. Tüm esnaflar zor durumda. Kendim yaz sezonunda turizmcilik yapıyorum. Haftada 4 gün sadece Çalış Plajı’nda dedektörle arama yapıyorum. Şu zamana kadar 2 altın yüzük buldum. Haftalık 2 bin TL civarında kazanıyorum. 2 ay önce Rus turist ailesi, çok değerli bir yüzüğünü sahilde düşürmüş. Bana haber verdiler, zümrüt yüzüğü 7 dakikada buldum. Teslim ettiğimde çok sevindiler” dedi. 

Faruk Bağcı isimli vatandaş da “Düşürülen madeni paralar ve takılar ekonomiye kazandırılıyor. Boş durmaktansa çalışıp, önemli bir faaliyet yürütüyorlar” şeklinde ifadeler kullandı. 


 

Bakmadan Geçme