Dalca, 'Yeni zamlarla bir nebze olsa nefes aldık' 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi Toplu Kara Taşıma Şube Müdürlüğü'nün toplu taşıma araçlarının ücret tarifesi değişikliği talebini görüşüp ulaşım ücretlerine zam yaptı. 28 Nolu Ölüdeniz Çalıca Dolmuş Kooperatifi İkinci Başkanı Mehmet Dalca, 'Bu fiyatlar bir nebze de olsa nefes almamızı sağladı. Şoför esnafı olarak zor şartlarda ayakta duruyorduk. Hepimiz büyük fedakarlıklar yapıyoruz' dedi. 

  • 1644

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Kara Taşıma Şube Müdürlüğü’nün talebini görüşüp, ulaştırma hizmetlerine zam yaptı. Alınan kararda ülke genelinde etkisini sürdüren Kovid-19 salgını nedeniyle yolcu biniş sayılarındaki azalma, pandemi nedeniyle gelen yolcu kısıtlamaları ve buna bağlı olarak yolcu kaybı yaşanması ve diğer durumların göz önünde bulundurulduğu belirtildi. 28 Nolu Ölüdeniz Çalıca Dolmuş Kooperatifi İkinci Başkanı Mehmet Dalca, dolmuş esnafının pandemiden etkilenen sektörler arasında yer aldığına değinerek; yapılan bu zamlarla bir nebze de olsa nefes aldıklarını ifade etti. 

28 Nolu Ölüdeniz Çalıca Dolmuş Kooperatifi İkinci Başkanı Mehmet Dalca yaptığı açıklamada, “Şehir içi dolmuş ücretlerinde 0-10 kilometre arasına 50 kuruşluk bir zam geldi. 3,25 TL’den 3,75 TL’ye yükseldi. Daha önce uygulanmayan 0-15 kilometre mesafe ise 4,75 oldu. Tek kullanımlık kartlarda da 50 kuruşluk zam oldu. Muğla Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından peşin para kullanımı kaldırıldı. Bunun yanında toplu taşıma ile ilgili kararlar alındı. Bir dönem kapasitenin yüzde 50’si yolcu taşıdık. Hepimizin akaryakıt, bakım onarım ve diğer maliyetlerimiz var. Birçok dolmuş esnafımız hibe desteğinden faydalandı. Toplu taşımacılar olarak, birçok sektör gibi salgından olumsuz etkilendik. Enflasyon göz önünde bulundurularak, bir zam yapıldı” diye konuştu. 

BÜYÜK FEDAKARLIKLAR YAPIYORUZ 
Açıklamasını sürdüren Dalca, “0-15 kilometreyi daha önce şehir içi olarak belirlemiştik. Bu yönde bir talebimiz olmamıştı. Üyelerimizin de çok büyük bir zarara uğradığı göz önünde bulundurularak, zamlı tarife uygulanmaya başlandı. Öğrenci fiyatları 2,35 TL olarak sabit kaldı. Öğrenci ücretlerinde herhangi bir değişiklik olmadı. Bu fiyatlar bir nebze de olsa nefes almamızı sağladı. Şoför esnafı olarak zor şartlarda ayakta duruyorduk. Hepimiz büyük fedakarlıklar yapıyoruz. Bulunduğumuz dönemde dolmuşçular olarak hep birbirimize destek olduk” ifadelerini kullandı. 


 

Bakmadan Geçme