Avukat Uzun: 'Zeynep'in katilinin ceza ehliyetinin tam olduğu mahkemeye bildirildi'

Şenpınar ailesinin avukatı Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun: 'Zeynep'in katilinin ceza ehliyetinin tam ve eksiksiz olduğu mahkemeye bildirildi'

  • 1140
Avukat Uzun: 'Zeynep'in katilinin ceza ehliyetinin tam olduğu mahkemeye bildirildi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’da, Ramazan Bayramı'nın birinci gününde kız arkadaşı Zeynep Şenpınar’ı 37 defa bıçaklayarak vahşice öldüren, boksör Selim Ahmet Kemaloğlu hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, zanlının cezai ehliyetinin tam olduğu bildirildi. Şenpınar ailesinin avukatı Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

 “ZEYNEP’İN KATİLİNİN CEZA EHLİYETİNİN TAM VE EKSİKSİZ OLDUĞUNU MAHKEMEYE BİLDİRİLDİ”
Muğla’nın Menteşe ilçesinde 24 Mayıs 2020 tarihinde Zeynep Şenpınar’ı 37 defa bıçaklayarak vahşice katleden, ardından da aynı bıçakla kendisini yaralayan boksör Selim Ahmet Kemaloğlu, hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, zanlının cezai ehliyetinin tam olduğu bildirildi.
Şenpınar ailesinin avukatı Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, Zeynep’in katil zanlısı Selim Ahmet Kemaloğlu’nun ceza ehliyetinin tam ve eksiksiz olduğunu mahkemeye bildirdiklerini söyledi. Avukat Uzun, “Ülkemizin kanayan yarası haline gelen ve el birliği ile mutlaka çözmemiz gereken temel sorunlardan biri olan kadın cinayetlerinin ne yazık ki bir tanesi 24 Mayıs 2020'de Bayram gününde öğrenim için ilimizde bulunan Zeynep Şenpınar'ın boksör sevgilisi tarafından, hunharca, canavara hisle ve eziyet çektirerek öldürmesi sureti ile gerçekleşmişti. Türk Ceza Kanunu'nun ikinci bölümünde yer alan ceza ehliyetini azaltan ya da ortadan kaldıran nedenler arasında ki akıl hastalığının sanık yönünden tam olduğunu ve sanığın yapmış olduğu eylemin bütün sonuç ve değerlerini bilecek durumdayken bu suçu işlediğini yani ceza ehliyetinin tam ve eksiksiz olduğuna karar vererek durumu raporuyla mahkemeye bildirmiş bulunmaktadır” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme