Çıralı, 'Yerel işletmene sahip çık Fethiye'

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın başlattığı ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği 'Yerel işletmene sahip çık Fethiye' kampanyası, korona virüs salgını döneminde yerel işletmeleri ayakta tutacak. FTSO Başkanı Osman Çıralı, 'Yerel işletmelerimiz özellikle zincir mağazaların çoğalmasıyla zor günler yaşıyor. Üzerine bir de Kovid-19 pandemi dönemi ve kısıtlamalar girince bu durum daha da zorlaştı. FTSO olarak 'Yerel işletmene sahip çık Fethiye' kampanyası başlattık' dedi.

  • 666
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Çıralı, 'Yerel işletmene sahip çık Fethiye'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kovid-19 sürecinde pek çok işletme zor günler yaşarken, Fethiye’de yerel işletmelere sahip çıkılması yönünde kampanya başlatıldı. FTSO tarafından başlatılan kampanya bölgedeki tüm billboardlarda duyurulurken, kampanya kapsamında zincir marketler yerine yerel işletmelerden alışveriş yapılması istendi. FTSO Başkanı Osman Çıralı, yaptığı açıklamada kampanyanın yerel esnafı Kovid-19 sürecinde ayakta tutmak olduğunu söyledi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, “Yerel işletmelerimiz özellikle zincir mağazaların çoğalmasıyla zor günler yaşıyor. Üzerine birde Kovid-19 pandemi dönemi ve kısıtlamalar girince bu durum daha da zorlaştı. Birçok esnafımız kapatmak zorunda kalırken, açık olan esnafımızda gelir elde etmekte zorlanıyor. Pandemi döneminde yerel işletimlerimizi ayakta tutmak için çalışmalar yaptık. Özellikle farklı ürün grubunu bir arada satan işletmelerimizin pazarlama gücü azalıyor. Zincir mağazalarda mevsimine ve dönemine göre ürünler değiştirilerek satılıyor. 12 ay ürünlerini değiştirerek sattıkları için bir adım öne geçmiş oluyorlar. O yüzden bizim üyelerimiz mağdur oluyorlar. Bununla ilgili birçok çalışma yaptık. Biz bir sivil toplum kuruluşuyuz. Odamız bu konularda sadece talep ve rica ediyor. Biz bu konuyu bakanlığa ve belediyemize taşıdık” dedi. 

RUHSAT MERCİİ DEĞİLİZ 
FTSO Başkanı Çıralı, “Bakanlık, belediye ticari alan olmayan bölgelere ruhsat vermesin diye bize geri dönüş yaptı. Belediyemize bu konuları ilettik. Birçok üyemiz bizim ruhsat verdiğimizi zannediyor. Sanki biz daha önce hiç çalışmamışız gibi bize mesaj yazıyorlar. Hâlbuki biz sadece ricacıyız. Bu pandemi döneminde de esnafımızın yanında durmaya çalışıyoruz. ‘Yerel işletmene sahip çık Fethiye’ diyerek bir kampanya başlattık. Yaptığımız desteği yaymaya çalışıyoruz. Tüm il genelinde bütün Ticaret ve Sanayi Odaları ile birlikte billboardlara afişlerimizi astık. Çok güzel geri dönüşler oluyor. Biz odalar olarak yapabildiğimiz desteklemek. Vatandaşların da yerel esnafı ve mahallesindeki bakkalını desteklemesini istiyoruz. Hem Fethiye’de hem Seydikemer’de kazanılan paralar yine bölge içinde harcanıyor. Bu yüzden sürecin doğru işlemesi için vatandaşlardan desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme