Villa cinayetinde tahliye isteği yine reddedildi

Fethiye'de villada birlikte yaşayan İngiliz uyruklu Vivien Cheryl Barnes (63) ile Hasan Tayfun Baransel'i (71) bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan sıhhi tesisatçı Hüsnü Ö.'nün tahliye talebi yine reddedildi. Bu cinayet ile ilgisinin olmadığını söyleyen tutuklu sanık Hüsnü Ö. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada 'Tahliyemi talep ediyorum. Hayatımda ilk kez mahkemeye çıkıyorum. Olayla ilgim yoktur, oldukça mağdur oldum' şeklinde konuştu.

  • 2566
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Villa cinayetinde tahliye isteği yine reddedildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin Çiftlik Mahallesi Koca Çalış Mevkii’nde villada birlikte yaşayan Hasan Tayfun Baransel ile Viviant Cherly Barners, bıçaklanarak öldürülmüşlerdi. Olayla ilgili olarak yakalanan ve Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmakta olan Hüsnü Ö.’nün tahliye talebi reddedilirken, duruşma diğer tanıkların dinlenmesi için ileri tarihe ertelendi. Hakkında hazırlanan iddianamede 2 müebbet hapis istenen Hüsnü Ö. önceki duruşmalarda da suçlamaları kabul etmemişti. 
Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu bulunduğu Seydikemer T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda SEGBİS ile hakim karşısına çıkan Hüsnü Ö., suçlamaları yine kabul etmezken, sanık müdafi “Dosya kapsamında müvekkilimin cezalandırılmasını gerektiren hiçbir delil bulunmamaktadır. Soruşturmanın başından bu yana ihtimali düşüncelere dayanılarak müvekkilim tutuklu bulunmaktadır” dedi. Sanık müdafi Av. Volkan Uçar, olay yerinde parmak izi çıkan tek kişinin tanık olarak dinlenen C.A.B olduğunu da ifade edip, “Bu kişinin Mart ayına ait HTS kayıtlarının dosyaya kazandırılmasını istiyoruz. Toplanan deliller, olay yeri raporu, HTS ve banka kayıtları gibi tüm deliller nazara alındığında, Hüsnü Ö’nün tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz. Maktullere ait kartlardan çekilen paralara ilişkin, müvekkilimizin bu kart şifrelerini bilme ihtimali söz konusu değildir. Hesap kayıtlarında virman şeklinde kredi kartından banka hesabına para aktarımı söz konusudur. Böylece maktulün internet bankacılığı şifresinin de bilinmiş olması gerekmektedir ki; buna müvekkilimizin ulaşabilmesi söz konusu değildir. Maktullerin olay yerinde bulunuş şeklinden, Tayfun Baransel, evine normalde ayakkabıları ile girmemesine rağmen, cenazesinde ayağında ayakkabısı, montunun tek kolu çıkık, tek kolu giysili vaziyette elinde anahtarları ile bulunmuştur. Bu da cinayet anında bir boğuşmanın yaşandığını göstermektedir. Müvekkilimizin, maktuller ile sosyal ilişkisi sınırlıdır, sadece bir iki defa tesisat işleri için görüşmüştür. Kart şifrelerini bilme ihtimali yoktur. Müvekkilimiz çok uzun süredir tutukludur. Vicdani deliller nazara alınarak, elektronik kelepçe de dahil, tüm adli kontrol tedbirleri ile tahliyesini talep ediyoruz. Müvekkilimizin sahip olduğu motosiklet, Fethiye’de bol miktarda bulunan bir motordur. Tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz” dedi. 
BU MÜMKÜN OLAMAZ
Müştekiler, Julia Valerie Barnes ve Hazel Stewart Cater vekili Av. Hayal Özenç de; Mahkemenin müvekkillerine yazdığı talimatın henüz ulaşmadığını öğrendiğini belirtip, A.Ç maktulü 18’inde gördüğünü söylemektedir. Bu mümkün olamaz, 17’sinde aracını bir başkası kullanmaktadır. Aracı çalınmıştır, 17’sinde öldüklerine dair çok kuvvetli deliller vardır. Ali Ç. olayı yanlış mı hatırlıyor; bunu bilemiyoruz. Evlatları, babasının 18’inde görülmüş olmasının mümkün olamayacağını söylemektedir. Maktulün kızı da 16’sında, Vıvıen’in interneti kapandıktan sonra bir daha ulaşamamıştır. Ayın 18’inde ATM’lerden para çekilmiştir. Sanık, kendi mahallesi olmayan yerde motorda gezmiştir. Sanığın cinayet anında orada olduğu ve faili olduğu bellidir. Kimlerden yardım aldığı konusunda soruşturmanın genişletilmesi taleplerimiz olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Duruşmada, iddia makamı, tutuklu sanık Hüsnü Ö’nün tutukluluk halinin devamına karar verirken, Hüsnü Ö.’de tahliyesini talep ederek, “İlk kez mahkemeye çıkıyorum. Suçsuzum” şeklinde konuştu. 
SOMUT DELİL YOK
Sanık müdafi Av. Volkan Uçar, dosyanın cinayet dosyası olduğunu hatırlatıp, “Olay yeri, DNA, kan, parmak izi örnekleri ve cinayet aleti gibi somut deliller ortada yoktur. 17’sinde maktulün arabası ile ATM’lere gidilmiştir. 18’inde müvekkilimiz, motoru ile görülmüştür. Burada dahil ihtimale dayalı olarak müvekkilimize ulaşmıştır. Aleyhine olan deliller toplanmış fakat aynı gün, bir alışveriş mağazasında alışveriş yaptığına ilişkin görüntü kayıtları istenmiş ancak dosyaya gelmemiştir. Müvekkilimiz ihtimallerle tutuklu bulunmaktadır” diye konuştu. 

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanık Hüsnü Ö’nün, tutukluluk haline devamına karar verirken, müştekiler, Julia Valerie Barnes ve Hazel Stewart Cater’in şikayetlerinin tespiti için yazılan talimat cevabının beklenmesine ve tanık dinlenmesi için duruşmayı ileri tarihe erteledi. 

 

Bakmadan Geçme