Çiftçiler kısıtlama sürecinde üretmeye devam etti

Dünyayı ve ülkemizi etkileyen korona virüsü salgını ile mücadele kapsamında gerçekleşen sokağa çıkma kısıtlamasında Fethiye'deki çiftçiler ve üreticiler seralarına ve tarlalarına giderek çalışmalarına devam ettiler. Öte yandan Karaçulha Toptancı Hali'nde komisyoncular ihracat ve iç piyasa için faaliyetlerini sürdürdüler.

  • 713
Çiftçiler kısıtlama sürecinde üretmeye devam etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarlalarının ve seralarının yolunu tutan çiftçiler; sokağa çıkma kısıtlaması kapsamından muaf tutulmalarını memnuniyetle karşıladılar. Ailesi ile birlikte serasına giderek çalışan domates üreticisi Halil Hancı, pandemi sürecinde üretimin devam etmesi için yoğun bir çaba içinde olduklarını vurguladı. 

HALKIMIZ İÇİN ÜRETMEK ZORUNDAYIZ 
Karaçulha Mahallesi’nde yaklaşık 15 yıldır çiftçilik yaptığını ifade eden Halil Hancı, “Malum olduğu üzere dünya genelinde hızla yayılmaya devam eden Kovid-19 tedbirleri kapsamında hükümetimiz bir takım kısıtlamalar getirdi. Dolayısı ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması var. Bu kısıtlamadan biz üreticiler muafız. Ekonomimizin güçlü olması ve halkımızın sıkıntı çekmemesi adına bizler üretmek zorundayız. Bugünde ürünlerimizi toplayarak Toptancı Hali’ne götürüp satıyoruz” diye konuştu.

FİYATLARDAN OLDUKÇA MEMNUNUZ
Karaçulha Toptancı Hali’nde komisyonculara satılan domates fiyatlarından memnun olduklarını dile getiren Hancı, “Güzlük sezonundan bu yana domates fiyatlarından memnunuz. Geçtiğimiz yıllara oranla kıyaslayacak olursak, en azından ben kendi adıma memnunum. Çünkü geçen yıllarda ürettiğimiz mahsulün masrafını karşılayamaz hallere gelmiştik. Ama çok şükür geçen sezon ve bu yılki sezondan memnunuz” şeklinde ifadeler kullandı. 

İŞİMİZİN BAŞINDAYIZ
Domates üretiminin yanı sıra canlı hayvan besiciliği de yaptığını söyleyen Filiz Çatal, “Ürünlerimizi yetiştirebilmemiz için bizim işimizin başında olmamız gerekiyor. Hükümet yetkililerimiz sağ olsunlar, bizi bu kısıtlamadan muaf tuttular. Biz üreticilerin mutlaka işimizin başında olmamız gerekiyor. Eğer üretim sekteye uğrarsa, Türkiye’de gıda sektörü çok ciddi sıkıntı yaşar” dedi.(FATİH DERELİ)
 

Bakmadan Geçme