Kısıtlama sürecinde hizmetlerini sürdürdüler

Dünyayı ve ülkemizi olumsuz etkileyen Kovid-19 salgını ile tedbirleri kapsamında gerçekleşen sokağa çıkma kısıtlamasında mahalle bakkalları, marketler, kuruyemişçiler, tüp bayileri, petrol istasyonları, fırınlar ve pastaneler işyerlerini açarak vatandaşlara hizmet ettiler.

  • 721
Kısıtlama sürecinde hizmetlerini sürdürdüler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hafta sonu uygulanan kısıtlamada; saat 10.00 ile 17.00 arası vatandaşlar yürüme mesafesinde bulunan marketlere ve mahalle bakkallarına araçlarını kullanmadan giderek ihtiyaçlarını karşıladılar. Fethiye’de de şehir merkezinde ve mahallelerde bulunan marketler ve bakkallar; korona virüsü tedbirleri kapsamında faaliyetlerini sürdürdüler. 

Fethiye Dispanser mevkiinde uzun yıllar market işleten İlhami Özdemir açıklamasında “İki günlük sokağa çıkma kısıtlaması var. Hem vatandaşlarımızın hem de 2 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında çalışmak zorunda kalanların mağdur olmaması için dükkanımızı açtık. Yılların esnafıyım. Kimsenin mağdur olmasını istemem. Bu salgın inşallah en kısa sürede sona erer.  Bir an önce bu salgından kurtulmak için vatandaşlarımızın kurallara uyması gerekiyor. Bu salgından kurtulmanın tek şartı budur. Maskesiz gezersek, sosyal mesafeye dikkat etmezsek, sigara içme yasağına uymazsak, bu salgın bitmez. Herkesi kurallara uymaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Hafta sonu uygulanmakta olan sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşlara hizmet veren esnaflardan Fethiye Börekçisi İşletmecisi Muharrem Süngü, “Pandemi dolayısıyla sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Bu süreçte vatandaşlarımıza paket servisi ile hizmet etmekteyiz. Fethiye trafiği normal günlerde hiç çekilmeyecek halde oluyor ama şu an sokaklar bomboş. Dolayısıyla alışkın olmadığımız bir görüntü. Bu süreçte hepimiz birbirimize destek olmalıyız, kurallara uymalıyız. Elbette bu süreçte geçecek. Kurallara uyarsak özlenilen günlere bir an önce döneriz. Bu günlerin de güzel bir anı olarak kalması için vatandaşlarımızın kurallara ve tedbirlere uymalarını istiyorum” dedi. 


 

Kısıtlama sürecinde hizmetlerini sürdürdüler
Kısıtlama sürecinde hizmetlerini sürdürdüler

Bakmadan Geçme