Çiçekçilerde Sevgililer Günü hareketliği

Çiçekçiler, Sevgililer Günü için sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmuştu. 56 saatlik kısıtlamanın ilk gününde sabah 10.00'dan 17.00'ye kadar açık olan çiçek mağazaları, Pazar günü hazırlıklarını tamamladı.

  • 1899
Çiçekçilerde Sevgililer Günü hareketliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çiçek mağazaları Sevgililer Günü’nde saat 10.00 ile 17.00 saatleri arasında yürüme mesafesinde gelenler alışveriş yapabilecek. Bunun yanında saat 17.00’den 24.00’a kadar da evlere servis yapılabilecek. İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge ile 14 Şubat nedeniyle talepte yaşanacak yoğunluk da göz önünde bulundurularak, çiçek satışı yapan iş yerlerinin sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmuştu. 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle fiyatların geçen yıla oranla artış gösterdiği kaydedilirken; gül fiyatlarının 15-25 TL, aranjmanların ise 75 TL’den başladığı; orkide ve diğer saksı çiçeği çeşitlerinin fiyatlarının adet ve boyuna göre değiştiği belirtildi. 

23 yıldır çiçekçilik yapan Lütfi Nalbantoğlu yaptığı açıklamada, “Hafta sonu iznimiz var. Müşterilerimiz kendileri gelip alışverişlerini yapabiliyor. İsterlerse de telefonla ve online olarak sipariş verebiliyorlar. Bizlerde elimizden geldiğince en hızlı şekilde teslimlerini yapıyoruz. Çiçek fiyatları normalden çok daha yüksek… Hem pandemi hem de iklimsel sıkıntılardan dolayı fiyatlarda artış yaşandı. Sevgililer Günü’nün en özel çiçeği olan gülün tanesi 15 TL’den başlıyor. Yerli ve ithal üretimler var. Bu aralar orkideler çok satılıyor. Hafta sonu saat 10.00’dan 17.00’a kadar müşterilerimiz gelebilecek. 10.00’dan 24.00’a kadar da bizler servis hizmeti vereceğiz. Herkese tüm dünya güzellikleriyle ve sevgiyle dolu yıllar diliyorum” diye konuştu.

28 yıldır çiçekçilik yaptığını belirten Mehmet Koca, “Hafta sonu kısıtlamasında sevgililer günü nedeni ile açık tutulmamız bizi sevindirdi. Şu anlık bir talep yok ama hazırlıklarımızı yapıyoruz. Çiçek fiyatları geçen yıllara göre daha pahalı. Güllerimiz 15 TL’den 25 TL’ye kadar çıkıyor. Aranjmanlar 75 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Orkidelerimiz ise boyut ve âdetine göre 200 TL civarında değişiyor. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık” ifadelerini kullandı. 

Çiçekçi Hamza Özden ise hazırlıklar sırasında çalışanları ile birlikte oyun havası eşliğinde oynarken, “Bir demet gülün fiyatı 300 TL oldu. Tanesi ise 15 TL’den satılıyor. Renk renk orkidelerimiz var. Orkidelerimizin fiyatı ise 200-250 TL arası değişiyor. Tüm halkımıza sesleniyorum; ‘Bir gül veremiyorsanız, bir gülücük verin’. Evlere gece 24.00’a kadar servis yapacağız” diye konuştu.
 

Çiçekçilerde Sevgililer Günü hareketliği
Çiçekçilerde Sevgililer Günü hareketliği
Çiçekçilerde Sevgililer Günü hareketliği
Çiçekçilerde Sevgililer Günü hareketliği

Bakmadan Geçme