CHP'li Demir, 'Esnaf batıyor'

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, esnafın zor durumda olduğunu belirterek, Kovid-19 sürecinden bu yana Fethiye'de 1350 iş yerinin kapandığını söyledi.

  • 1065
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CHP'li Demir, 'Esnaf batıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İktidara çağrıda bulunan CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, “Esnaf çok zor durumda ve esnaf batıyor. Görevinizi yapın ve acilen gerekli tedbirleri alın” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, parti ilçe binasında yaptığı basın açıklamasında Fethiye’de geçtiğimiz yıl Mart ayından bu yana 1350 iş yerinin devamlı kapalı olduğunu söyleyerek, 10 Binin üzerinde vatandaşın da işsiz kaldığını ifade etti. 

KRİZ ESNAFIN KABUSU OLDU
CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, “Pandemi aylarında hükümet tarafından yüzüstü bırakılan esnafın hayalleri bu değildi. Pandemi ve ekonomik kriz esnaf için kabus oldu. Pandemi sürecinde aylarca dükkânları kapatılan esnaf aylarca desteksiz bırakıldı. Sadece Fethiye’miz de bin 350 esnafımız kapalı ve 10 binin üzerinde vatandaşımız işsiz kaldı.  Hükümet esnafı tamamen faize yönelik bir sistem içine itme konusunda kararlı, esnaf her geçen gün batıyor. Bir ekonomik kriz var, esnaf iş yapamıyor. Dükkanlar kapalı, esnaf ve çalışanları evlerine ekmek götürmekte zorlanıyor. Kiralarını, faturalarını ödemekte zorlanıyorlar. Düşünün ki kapalı olan bir işyeri için hâlâ SSK, vergi, stopaj ve muhasebe ücreti ödüyor. Esnafımızın bu sorununu görmeyen hükümet gerekli ortamın sağlanıp esnafımızın dükkanı açabilmesi için bir çalışma yapmazken AKP Muğla kongresine binlerce kişinin katılmasında bir sakınca görmedi. Şimdi buradan hükümete sesleniyorum. Acilen gerekli tedbirlerin alınıp uygun koşulun yaratılıp esnafımızın dükkanlarını açabilmesini talep edip, esnafımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Çünkü esnaf batıyor” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme