CHP Kadın Kolları'ndan Şenpınar cinayetine kınama

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden geçtiğimiz yıl mezun olan Zeynep Şenpınar'ın erkek arkadaşı tarafından öldürülmesi olayı ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Kadın Kolları tarafından açıklama yapıldı. CHP Fethiye Kadın Kolları başkanı Gülümser Oymak, 'Kadın cinayetleri durmuyor, bitmiyor, kadın düşmanlığını körükleyen, erkeğe cesaret veren politikaların uygulanmaya devam etmesi, işlenen cinayetlerin yargıda titizlikle ele alınmaması ne yazık ki sayının artmasına neden oluyor' ifadelerini kullandı.

  • 1641
CHP Kadın Kolları'ndan Şenpınar cinayetine kınama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabiri Fatih Dereli'nin haberine göre; CHP Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak ve yönetim kurulu üyeleri ilçe örgütünde bir açıklama yaptılar. Açıklamada 2019 yılında 474, 2020 yılında 4 aylık süreçte ise 98 kadının erkek şiddeti sonucu hayatını kaybettiği kaydedildi. 

CHP Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak açıklamasında, “Bayramın ilk günü ne yazık ki Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünden bir yıl önce mezun olan ve henüz 25 yaşındayken Muğla’da katledilen Zeynep Şenpınar cinayetini kınamak için buradayız. Basın açıklamamız İl Kadın Kolları ve 13 İlçe Kadın Kolları Başkanlıklarımızca eş zamanlı olarak yapılmaktadır. Ve bir kadın daha öldürüldü. Okulda, kantinde, evinde, yurtta, pavyonda ya da yolda. Ne fark eder ki? Çocuk yaşında evlenmek istemediğinden ya da okula gitmek istediğinden, özgür taleplerinden yada özgür hissettiğinden. Hiç fark etmiyor” dedi. 

Açıklamasını sürdüren Oymak, “Büyüyüp evlensek boşanmamız mümkün değil, hatta bazen yaşamak bile mümkün değil. Döverek terbiye etmeye çalışırlar ve her defasında pişman olduğunu söylerler, inanırız bazen. Çoğu zaman da çaresizlikten. Her geri dönüş ise tekerrürden ibarettir. Af adı altında yüzlerce kadına şiddet ve kadın cinayetinden yargılanan mahkumların serbest bırakılması gibi ibretlik sonuçları olan ama ibret alınmayan geri dönüşler. Sonuç hep aynıdır. Bir kere kalktı mı öfkenin eli hiç inmeyecektir oysa ki; zordur kadın olmak bu ülkede. Sonra hiçbir şey olmamış gibi devam eder hayat. O yüzden sen, sen ol! Ne sana kalkan eli, ne de bunu destekleyenleri, arkasında duranları, gizlice onaylayanları, ima bile edenleri asla affetme. Son 10 yılda en fazla kadının öldürüldüğü 2019 yılında 474 kadın erkek şiddeti sonucu hayatını kaybetti. Son 4 ayda da 98 kadın. Kadınların en çok öldürüldüğü, şiddet tehdidi altında, evlerde kalmak zorunda olduğu korona günlerinde, 6284 sayılı kanunun ve İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasının önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Kadın cinayetleri durmuyor, bitmiyor, kadın düşmanlığını körükleyen, erkeğe cesaret veren politikaların uygulanmaya devam etmesi, işlenen cinayetlerin yargıda titizlikle ele alınmaması ne yazık ki sayının artmasına neden oluyor. Artık eşitsizliğe, ayrımcılığa, kadına karşı şiddete, kadın cinayetlerine karşı daha güçlü çözümler ortaya koymak gerekiyor. Zeynep Şenpınar için içimiz acıyor, canımız yanıyor. Çok üzgünüz. Kederli ailesine, sevenlerine, arkadaşlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz, mekanı cennet olsun. Sonuna kadar Zeynep'in davasının takipçisi olacağız” diye konuştu. 

CHP Kadın Kolları'ndan Şenpınar cinayetine kınama
CHP Kadın Kolları'ndan Şenpınar cinayetine kınama
CHP Kadın Kolları'ndan Şenpınar cinayetine kınama
CHP Kadın Kolları'ndan Şenpınar cinayetine kınama
CHP Kadın Kolları'ndan Şenpınar cinayetine kınama
CHP Kadın Kolları'ndan Şenpınar cinayetine kınama

Bakmadan Geçme