Ceviz, 'Penaltıyı atmamız lazımdı' 

3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Fethiyespor, Kozanspor ile oynadığı karşılaşmada uzatma dakikaları sonunda kazandığı penaltıyı değerlendiremeyince haftayı 1 puanla kapattı. Fethiyespor'un penaltı kaçırarak galibiyetten olması taraftarlarını üzdü. Fethiyespor Teknik Direktörü Mustafa Ceviz, 'Son dakikada penaltıyı atmamız lazımdı. Atamadık… Hakem de tüm takdir haklarını rakip takıma kullandı. Bugün kazanmış olsaydık bu saha bayram alanına dönecekti' dedi. 

  • 1725
Ceviz, 'Penaltıyı atmamız lazımdı' 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiyespor 20 puanla ligde 3. sıraya yerleşirken, kaçırdığı penaltıyla haftayı 2 puan kaybıyla geçirdi. Kozanspor ile golsüz berabere kalan Fethiyespor’da Metin Sevinç’in kaçırdığı penaltının üzüntüsü yaşanıyor. Karşılamayı değerlendiren Teknik Direktör Mustafa Ceviz, “Maçın ilk yarısında maçı koparma adına başarılı değildik. İkinci yarı iyi başladık. Maçı kazanma adına her şeyi yaptık. Eksik kaldık. 10 kişi ile baskı kurduk. Önce penaltı vardı ama hocanın takdiri vermedi. Oyun çok durdu. Rakip oyuncular oyunu çok soğuttu. Kartların bazıları bana göre ağırdı. Hakem pozisyonları iyi süzemedi. Son dakikada bizim penaltıyı atmamız lazımdı. Atamadık. İkinci yarıda oynadığımız bu oyunun sonucu galibiyet olmalıydı. 3 puan olması gerekiyordu. Son fırsatı tepince beraberlik de puan. Ama evimizde kazanmamız lazımdı. Bu sonuç bizi mutlu etmedi” dedi. 

Rakibin oynamadığını ve oynatmadığını, kendi oyunlarını bozduğunu ifade eden Ceviz, “Ama biz yapmak zorundayız. Fazla efor harcıyorsunuz. Biz 10 kişi ile sonuç almak istedik. İkinci yarı oyunun hakimi bizdik. Bütün takımlar sezon başından bu yana bizi gelip izliyor. Biz kapanalım oynatmayalım taktiği uyguluyorlar. Oyuncularımıza bunu söylüyoruz ama geç anlıyorlar. Futbolda zor oyunu bozuyor. Zor da pres, koşma, yere yatma, vakit çalma eğer bir de deplasman hakemi yanındaysa bunlar oluyor. Ben maçın hakemine inşallah deplasmanda da bize gelirsiniz dedim. Böyle bir hoca ile deplasmanda oynamak isterim. Çünkü tüm takdir haklarını rakip takıma çalan hakemi ilk kez gördüm. Bize çalsın demiyorum ama bugün fazla çaldı. Biz böyle maçlar oynayacağız. Bugün Kozan, yarın başka bir takım… Tabii ki kapanacak, gol yememeye çalışacak. Ama biz 1-0 olsaydık, penaltıyı atsaydık bu saha bayram yerine dönecekti. Herkes mutlu olacaktı. Hakem de çok tepki almayacaktı. Bu oyuncular da son dakika penaltı golü ile mağlup olmanın üzüntüsünü yaşayacaktı. Maça hak eden taraf Fethiyespor’du… Yenemedik, berabere bitti. Önümüzdeki maçlara bakacağız” dedi. 

HAKEM OBJEKTİF OLMADI 
Fethiyespor’un savunma oyuncularından Mert Özmen de zorlu bir maç olduğunu söyleyerek, “Rakibimizin bir puana geldiği maçın başında belli oldu. Oyunu ilk dakikadan itibaren soğutmaya çalıştılar. Kendi alanlarından çıkmadılar. Hakem tüm takdir haklarını deplasman takımından yana kullandı. 10 kişi kalmamıza rağmen daha iyi oynadık. Pozisyon bile vermedik. Hakem objektif olmadı. Üzgünüz. Kazanmamız gerekiyordu. Şimdi deplasmanda telafi edeceğiz” dedi. 


 

Bakmadan Geçme