Seydikemer, 20 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu

Seydikemer, fidan dikimi için bir oldu 20.000 fidanı toprakla buluşturdu. 12 farklı noktada gerçekleşen dikimlerde öğrencilerle birlikte her yaştan vatandaş seferberliğe koştu. Ana lokasyon ise Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'ydu. 

  • 2166
Seydikemer, 20 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm ülkede olduğu gibi Seydikemer İlçesinde de Geleceğe Nefes adı altında başlatılan fidan dikim kampanyasına büyük ilgi oldu. Cumhurbaşkanlığı ve Tarım Orman Bakanlığı öncülüğünde başlatılıp Resmi Gazete’de yayımlanan ağaçlandırma seferberliği Seydikemer’de 12 farklı noktada yoğun katılımla gerçekleşti. Ana lokasyon olarak belirlenen Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda fidan dikimi öncesi bir tören gerçekleşti. Törene, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Orman İşletme Müdürü Ömer Kahraman, İlçe Kurum Müdürleri, İlçe Oda Başkanları, İlçe Mahalle Muhtarları, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 
Törendeki ilk konuşmayı Seydikemer Orman İşletme Müdürü Ömer Kahraman yaptı. Kahraman konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Malumunuz olduğu üzere bugün burada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her yıl 11 Kasım gününü ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak belirledikleri genelge ile gelecek nesiller için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacı ile geleceğe nefes demek gayesi ile bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu bağlamda bugün saat 11:11’de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin öncülüğünde ve Orman Genel Müdürümüz Sayın Bekir Karacabey’in destekleri ile 81 ilimizde 2023 adet lokasyonda 3 saat içerisinde 11 milyon fidan toprakla buluşacaktır. Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü olarak bizler de Kaymakamımız’ın, Belediye Başkanımız’ın, okullarımızın ve vatandaşlarımızın desteği ile farklı yerlerdeki 12 adet lokasyonda toplam 20.000 adet fidanı toprakla buluşturmak için tüm hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız. İçerisinde bulunduğumuz bu ana lokasyon noktasında toplam 6.000 adet fidanı hep birlikte millet ormancılığı anlayışıyla dikimini yapacağız. Yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliği kapsamında tertiplenen bu etkinlik ile çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız en değerli miras bugün birlikte dikeceğimiz fidanlar olsun; bu günün fidanı yarının nefesi olsun” 
Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ise törende yaptığı konuşmasında “ biliyorsunuz bu günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ağaç dikme seferberliği günü olarak ilan etti. 11.11 Saat 11:11’i. İnşallah bundan sonra da ağaç bayramı olarak devam edecek. Bugün çok önemli bir gün. Tabii ki Seydikemer olarak biz sevinçliyiz, mutluyuz. Çünkü yangın burada çok az çıkıyor. Bu kimin sayesinde oluyor, sizlerin sayenizde oluyor. Tabii ki yangını başlamadan söndürmek lazım. Bilinçlendirmek lazım. Bu gençlerimizi, bu öğrencilerimizi gördükten sonra geleceğe daha çok ümitle bakıyorum. Biliyorsunuz Dalaman’dan Göcek’e kadar uzanan yangında Tarım Orman Bakanlığımız iki gün boyunca hiç oradan gitmedi. Yangın bitinceye kadar ben burdayım dedi ve yangın bittikten sonra gitti. İnşallah bundan sonra ülkemizde yangın olmaz. Dikeceğimiz bir fidan bizim geleceğimiz olarak çocuklarımıza, torunlarımıza emanet olarak biz bunları dikiyoruz. Orman olmadan hiç bir şey olmaz. İnşallah bundan sonra biz orman yangınlarına daha duyarlı oluruz ve geleceğe, ormanımıza sahip çıkarız diyorum. Bugün 11 milyon fidan dikiliyor, az değil. İnşallah bu doğayı daha da güzelleştireceğiz. Peygamber Efendimiz de ‘kıyamet kopsa bile elinizde bir fidan varsa onu dikiniz’ demiş. Onun için ormanlar, fidanlar bizim için çok önemli” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu ise yaptığı konuşmada “ bugün malumlarınız, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde 81 vilayette ve tüm illerimizin ilçelerinde 11 Kasım saat 11’i 11 geçe 11 milyon fidan toprakla buluşacak. Bu vesileyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. İlçemizde de toplam 20.000 fidan bugün toprakla buluşacak. Bu manada geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan bir mevzuatla her yıl Kasım’ın 11’i ağaçlandırma günü olarak aynı zamanda ilan edilmiştir. Bundan sonra da her yıl Kasım’ın 11’i bu şekilde ağaçlandırma seferberliğiyle anılacak ve yad edilecektir. İlçemizdeki dikim seferberliğine katkı sağlayan siz değerli katılımcılara, tüm kurum müdürlerimize, Milli Eğitimimize, değerli öğrencilerimize, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. İlçe genelindeki dikim sahalarının hazırlanmasında emeği geçen başta Orman İşletme Müdürümüze ve tüm personeline teşekkür ediyorum. Bu seferberliğin ilimize, ilçemize ve tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu seferberlikle amaçlanan sevgili kardeşlerimize, yeni gelecek nesile doğa bilincini, ağaç sevgisini, orman bilincini aşılamak, öğretmektir. Bu vesileyle içinde bulunduğumuz coğrafyada orman anlamında, ağaç anlamında oldukça zengin bir coğrafyadayız. Bunu korumalıyız. Bizden önceki nesiller bize bu serveti emanet ettiler. Bizler de bu emanete gözümüz gibi bakarak bizden sonraki nesillerin de bu sevgiyi yaşamalarını sağlamamız gerekiyor. Özellikle yangınla mücadele noktasında her birimize ayrı sorumluluklar düşüyor. Bu sorumluluklar bilincinde de hareket etmemiz gerekmekte. Sözün özü, bugünkü seferberlikle ümit ediyoruz ki yeni nesil arkadaşlarımız, kardeşlerimiz de ağaç sevgisiyle, orman bilinciyle yaşayacak ve gelişecekler” diyerek emeği geçen herkesi tebrik etti.
Konuşmaların ardından fidan dikimine geçildi. İlk fidanlar, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve Seydikemer Orman İşletme Müdürü Ömer Kahraman tarafından dikildi. Sonrasında Dikim sahasında bulunan tüm öğrenciler ve vatandaşlar, kendi elleriyle fidanlarını dikip onlara can suyu verdiler. Öğrenciler diktikleri fidanın bakımını bahar döneminde gerçekleştirecekler. Etkinlik sonrası, seferberliğe katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Seydikemer çevre mahallelerinden de seferberliğe katılan vatandaşlar etkinlikten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek ağaçlarımıza ve ormanlarımıza sahip çıkılması  gerektiğini vurguladılar. 
Gazetemize ve FRT TV’ye açıklamada bulunmak isteyen öğrenciler, duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Kendi fidanlarını diktikleri için çok mutlu olduklarını ifade eden öğrenciler, ağaçların ve ormanların korunması gerektiğini vurgulayıp toplum olarak doğal güzelliklerimize sahip çıkmamız gerektiğini söylediler. 
Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre; bundan böyle her yıl Kasım’ın 11’inde Ağaçlandırma Seferberliği adı altında yapılacak kutlama ve etkinliklerde fidan dikimleri gerçekleşmeye devam edecek. 
 

Bakmadan Geçme