Çeşit Arttı Fiyatlar Düştü

Fethiye'de birkaç gündür havaların kötü gitmesi ile balık fiyatlarında bir yükselme olurken, güneşli havanın geri gelmesi ile tezgahlar şenlendi. Balıkçı teknelerinin tekrar denize açılması ile hem çeşit arttı hem de fiyatlar düştü.

  • 2459
Çeşit Arttı Fiyatlar Düştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Balık Pazarı en hareketli günlerden birisini yaşadı. Günlerdir yağışlı hava ile çeşitin az olması, fiyatların yükselmesine neden olmuştu. Güzel havanın geri gelmesi ile tezgahlarda çeşit artarken, fiyatlarda da gözle görülür bir düşüş olduğu ifade edildi. Balık pazarında hamsi ve lopa 20 TL, istavrit 25 TL, kefal 35 TL, mezgit ve akya fulya (yaladırma) 60 TL, barbun 50 TL, çipura ve levrek 35 TL, karidesler 50-100 TL ve palamut tanesi 25 TL’den satıldı. Sabah saatlerinden itibaren pazarda yoğunluğun yaşandığı gözlendi. 

Yağız Balıkçılıktan Ramazan Çobanoğlu, “Birkaç gündür hava şartlarından dolayı teknelerimiz denize açılamıyordu. Fakat havaların iyi gitmesi ile tezgahlarda balık çeşidi arttı. Hamsi ve lopa 20 TL, istavrit 25 TL, kefal 35 TL… Şu anda balık halinde en pahalı lahoz. Onun da fiyatı 100-120 TL arasında. Bunun yanında mezgit ve akya fulya (yaladırma) 60 TL,barbun 50 TL,karidesler 50-100 TL arasında. Hava şartlarına göre balık fiyatları değişkenlik gösteriyor. Balık az olursa fiyatlar yüksek, bol olursa düşük oluyor” dedi. 

Gürkan Balıkçılıktan Bülent Ezik, “Bugün çok güzel çeşitlerimiz geldi. Fiyatlarda geçen haftaya göre oldukça uygun. Mevsimin en güzel balığı akya fulya şu anda kilosu 60 TL’den satılıyor. Deniz çipurası, İstanbul’dan istavrit tezgahlarımızda. Karadeniz barbunu ve hamsi her zaman tercih edilen balıklardan. 2 günlük yağışlı havanın ardından güzel bir havanın gelmesi hem çeşitleri arttırdı hem de fiyatları düşürdü” diye konuştu. 

Ege Reis Balıkçılıktan Gökhan Öztürk, “Havanın güzel gitmesi ile tezgahlarda balık çeşitleri arttı. Bu dönemde donmuş şekilde sadece hamsi geliyor. Diğer çeşitlerin hepsi taze ve günlük geliyor. Akya fulya, İstanbul’un lüferi ile eşdeğerdedir. Tavsiye ettiğimiz bir balık çeşididir. Kilosu 60 TL…Kaya levreğinin kilosu 50 TL, çipura ve levrek 35 TL, Karadeniz mezgiti 25 TL, hamsi 20 TL, palamut tanesi 25 TL… Fiyatlar normal düzeyde gidiyor. Sağlık için balık şart. Uzmanlar haftada 2 kez tüketilmesi gerektiğini vurguluyorlar” ifadelerini kullandı. 


 

Çeşit Arttı Fiyatlar Düştü
Çeşit Arttı Fiyatlar Düştü
Çeşit Arttı Fiyatlar Düştü
Çeşit Arttı Fiyatlar Düştü
Çeşit Arttı Fiyatlar Düştü
Çeşit Arttı Fiyatlar Düştü

Bakmadan Geçme