Çalış Plajı'nın çehresini değiştirecek proje

Fethiye Belediyesi'nin, Çalış Plajı'nda gerçekleştireceği sahil bandı düzenlemesi projesi hakkında çevrede hizmet veren işletmecilerin görüşü alındı. 19 bin metrekare alanda, 7 milyon TL'ye mal olacak çalışma için esnaflar, çekme payları ile ilgili sıkıntılarını dile getirdiler. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Salı günü tekrar bölgede incelemelerde bulunacaklarını ve işletmecilerin görüşlerini alacaklarını belirtti.

  • 4235
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Çalış Plajı'nın çehresini değiştirecek proje
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Belediye Başkan Yardımcıları, Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, Foça Mahallesi Muhtarı İlker Can, belediye birim çalışanları ile Çalış Plajı’ndaki işletmeciler katıldı. Toplantıda ilk olarak Fen İşleri Müdürü Tahir Başaran ve Fen İşleri’nde görevli İnşaat Mühendisi Ece Şekeroğlu, Çalış Plajı Sahil Bandı düzenlemesi projesi hakkında bilgiler aktardı. 

Sunumun ardından toplantıya katılan işletmeciler, çalışma esnasında ortaya çıkacak olan çekme payları ile ilgili sıkıntılarını dile getirdiler. Proje kapsamında yapılacak aydınlatmaların Caretta Caretta kaplumbağaları etkilemeyecek şekilde olduğu belirtildi. Çalış Plajı’nın çehresini değiştirecek proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 1 milyon TL’lik hibe alındığı öğrenildi. 

Toplantıda konuşan Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, “Mayıs ayında Başkanımız Alim Karaca ile birlikte plajda incelemelerde bulunduk. Esnafımızın istediği bir şekilde proje hazırlayalım istedik. Fakat çalışmayı kağıt üzerine aldığımızda mülki sınırların çok farklı olduğunu gördük. Son 3 gündür elimde metre ile plajda dolaşıyorum. Son 7 yıldır kiralarını ödemeyen birçok esnafımız var” dedi. 

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, “Doğal yapısı itibariyle Çalış Plajı, ilçemizin en güzel bölgelerinden birisi. Gün batımının en güzel izlendiği yerlerden birisi… Buraya daha güzel bir değer katabilmek adına bir proje hazırladık. Amacımız bunu hayata geçirmek. Fakat bazı mülk sahiplerinin özel talepleri oldu. Bununla ilgili yarın incelemelerde bulunacağız. Onların da fikir ve görüşlerini aldıktan sonra 7 milyon TL’ye mal olacak projenin yer teslimini yapıp; çalışmalara başlayacağız” dedi. 

Proje kapsamında bütün altyapının yenileneceğini kaydeden Başkan Karaca, “Bölgedeki elektrik, içme suyu ve kanalizasyon sistemlerini yeniliyoruz. Aynı zamanda bisiklet ve yürüyüş yolları da olacak. Engellilerimiz için de yürüyüş yollarımız mevcut. Çok özel granit taşlar ile birlikte bölgemize değer katacak özel bir proje. Mayıs ayına yetiştirmeyi düşünüyoruz. 1 milyon TL, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hibe alıyoruz; 6 milyon TL’yi de belediye olarak karşılayacağız. Projeyi oluştururken mülk sahipleri ile bir toplantı yaptık. Uzmanlarımız ve Kent Konseyi’nin de bu konuda görüşlerini aldık. Esnaflarımızla bir kez daha görüşüp, bir uzlaşı sağlayıp projemize başlamak istiyoruz. Aydınlatma sistemlerini Caretta Caretta kaplumbağalarını rahatsız etmeyecek şekilde ayarlayacağız” şeklinde ifadeler kullandı. 

Bakmadan Geçme