MSKÜ Akademik yıl açılışı gerçekleştirildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Akademik açılış töreni gerçekleştirildi.

  • 915
MSKÜ Akademik yıl açılışı gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tören, Cumhuriyet Meydanı'nda tüm dünyayı saran Covid-19 Pandemisi nedeniyle akademik ve idari personel adına Senato Üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.
Törende Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı ve Anıt Şeref Defteri’ni imzaladı.
Prof. Dr. Hüseyin Çiçek deftere,
“Aziz Atatürk, bugün Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ailesi olarak büyük bir mutluluk, heyecan ve gururla 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılış Törenini gerçekleştirmek üzere huzurunda bulunuyoruz. Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana Ülkemizin bilimsel, teknolojik ve kültürel gelişmelerine katkıda bulunma, nitelikli bir yükseköğrenim ve araştırma sunma amacında olmuştur. Ülkeler arası teknolojik rekabetin yükseldiği günümüzde zihnimizi aydınlatan bilim meşalesinden feyz alarak ilkelerin ışığında yürümeye devam ediyoruz. Gücümüzü ve inancımızı şanlı tarihimizden ve Cumhuriyetimizin erdemlerinden alıyoruz.
Geride bırakmak üzere olduğumuz senenin ilk aylarından beri küresel salgın nedeniyle bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de eğitim-öğretim faaliyetlerinde aksamalar oldu. Fakat Üniversitemizin dinamik gücü, akademik personelimizin donanımı, idari personelimizin özverili çalışmaları sayesinde bu süreci en iyi şekilde yönetiyoruz.
Geleceğimizin mimarları olan gençlerimizi, ülkesini, bayrağını, bilimi ve kültürü seven şahsiyet sahibi bireyler olarak yetiştiriyoruz. Sizin gösterdiğiniz “muasır medeniyet seviyesine” çıkma ülküsü ve ilkesi doğrultusunda çalışmalarımıza hiç durmadan devam ediyoruz. Bu amaçla bütün gücümüzü ülkemizin ve bölgemizin kalkınması yolunda yoğunlaştırmış bulunmaktayız.
Aziz Atatürk,  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ailesi olarak “hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir” ilkenden güç alarak büyüyor, güçleniyoruz. Sen huzur içinde uyu. Ruhun şad olsun.” diye yazdı.
 

Bakmadan Geçme