Büyükşehir esnafa bir darbe daha

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, Muğla'nın ilçelerinde yol kenarlarında bulunan sözleşmeleri sona eren veya izinsiz dikildiği belirlenen totem ve tabelaların kaldırılma çalışmaları sürüyor. Ancak totem ve tabela kirliliğine karşı mücadelede pandemi döneminde çok zor şartlarda varlıklarını sürdürmeye çalışan esnaf bu uygulamayla bir darbe daha aldı. Öte yandan Muğla'nın dışındaki diğer illerde ise bu uygulama henüz hayata geçirilmedi. 

  • 4613
Büyükşehir esnafa bir darbe daha
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yol kenarlarında bulunan ilan ve reklam uygulama yönetmeliğinde belirtilen hususlara uymayan totem ve billboard gibi reklam unsurları kaldırılıyor.

ESNAF CİDDİ MAĞDURİYETLER YAŞIYOR
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla’nın tüm ilçelerinde, tabela kirliliğine karşı bir mücadele başlatılmıştı. Bu mücadeleye bazı esnaflar kendi totem tabelalarını kaldırarak destek verirken, Muğla Büyükşehir Belediyesi de kendi sorumluluk alanı içerisinde kalan totemlerin kesilmesi kararı ve uygulaması ile totem ve tabelaların büyük çoğunluğu kaldırıldı.
Ancak bu şekilde bir uygulama ile sorunu çözmek yerine korona virüs salgını süresince çok zor şartlarda varlıklarını sürdürmeye çalışan esnaf, ciddi mağduriyetler yaşıyor. 

HURDAYA GİDEN TOTEMLER MİLLİ SERVETTİR”
Her biri on binlerce Türk Lirası’na mâl edilen totemlerin vinçlerle sökülüp, hurdaya çıkarılmasına esnaflar tepki gösteriyor. Esnaflar, bu uygulamanın gerek esnaf için büyük bir maddi zarar olduğunu gerek milli servetin çöpe gitmesi olduğunu belirttiler. 

“ESNAFIN TOTEMLERİ KALDIRILIYOR, BELEDİYENİN TOTEMLERİ DURUYOR”
Ayrıca Muğla’nın yararına olduğu iddia edilerek uygulamaya konulan çalışmaya, esnaflardan gelen diğer bir tepkide de çifte standart uygulandığını yönünde oldu. Pandemi sürecinde iflas etme durumuna gelen esnaflar; “İş yerlerinin totem ve tabelaları, Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kaldırılıyor ama Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait devasa totemler duruyor. ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ sözünü Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne hatırlatmak istiyoruz.” diye konuştular. 

BÜYÜKŞEHİR’DEN TOTEM BİLGİLENDİRMESİ
Ayrıca 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve İl Koordinasyon Kurulu Kararları çerçevesinde izinsiz uygulanan reklam unsurlarının kaldırılması yönelik bilgilendirmede şu ifadeler yer alıyor; “5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununa dayanarak hazırlanan ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen ilan ve reklam uygulama yönetmeliğinde belirtilen hususlara uymayan totem ve billboard gibi reklam unsurlarının kaldırılmasına yönelik çalışmalar Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri kontrolünde, İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın aldığı yangın tedbirleri ile birlikte Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince sürdürülmektedir.”

BÜROKRASİYİ AŞAMIYORLAR
Totem ve tabelaları yasal hale getirmek isteyen işletmelere ise aşılması zor bürokratik engeller çıkartıldığı öğrenildi.

Büyükşehir esnafa bir darbe daha
Büyükşehir esnafa bir darbe daha

Bakmadan Geçme